Tenis

Novak Đoković igra za novo finale Vimbldona: Rival redovna "mušterija" Lorenco Muzeti

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2024

-

08:40

Novak Đoković igra za novo finale Vimbldona: Rival redovna "mušterija" Lorenco Muzeti
Novak Đoković - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković ma 37 godina i za razliku od svojih večitih rivala, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, još skuplja trofeje u ATP turu, pa zato uopšte ne treba sumnjati u to da će takav, večito gladan za uspesima, u današnjem polufinalu Vimbldona dati zadnji atom fizičke snage i molekul mentalne energije da pobedi Lorenca Muzetija.

I deveti put u njegovoj čudesnoj karijeri bude deo tandema čijim reketima će biti odlučen šampion londonske trave. Prvi put je finalista postao 2011. godine i odmah zadnji odžao govor na jednom od četiri najveća turnira. To je činio još 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine, dok je 2013. i 2023. završio kao poražena strana.

Ove sezone nije uzeo još nijednu titulu, morao je da se povuče usred Rolan Garosa i ode na operaciju meniskusa, sve do par dana pre žreba lomio se oko učešća na pretposlednjm GS u godini, ali je u poslednjim mečevima pokazao da se oporavio. I da je u svakom smislu spreman da se "popravi" u odnosu na prošlogodišnje saplitanje protiv Karlosa Alkaraza.

Sada će na Centralni teren posle Španca i njegovog izazivača Danila Medvedeva (ne pre 17.30), odmorniji od Italijana, jer je ovaj u pet setova izašao na kraj s Tejlorom Fricom, a pobednik 24 Grend slema, zbog predaje povređenog Aleksa de Minora, prekjuče bez ijednog sekunda borbe ušao u Top 4.  

Gde je drugi reket sveta dočekao 25-plasiranog u svetskom singl poretku, s pet slavlja u međusobnim duelima. Jedini poraz Novak je pretrpeo na Mastersu u Monte Karlu prošlog proleća, dok Muzeti nije mogao da mu stane na senku 2021, dva puta 2022. godine i u dva navrata ove sezone. Poslednji put na Rolan Garosu 2024. 

Komentari (0)

Sport