Tenis

Počinje Vimbldon: Srbija ima pet predstavnika, Đoković favorit za titulu

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2024

-

09:33

Počinje Vimbldon: Srbija ima pet predstavnika, Đoković favorit za titulu
Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji tenisa ovo su dugo čekali!

Prvi dan jula označen je kao početak trećeg Grend slema u sezoni i najznačajnijeg teniskog turnira na svetu - Vimbldona, koji se održava na terenima "ol Ingland kluba" u Londonu.

Srbija će na nezvaničnom prvenstvu sveta imati pet predstavnika, a pored Novaka Đokovića koji je u London doputovao kao drugi teniser ATP liste i prošlogodišnji finalista, tu su još Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Olga Danilović.

Najbolja srpska teniserka jeste poražena u poslednjem kolu kvalifikacija za ovaj turnir, ali kako je Elizabeta Kočareta morala da odustane  zbog bolesti, 116. igračica sveta je "uskočila" kao srećni gubitnik i prvi put u karijeri će igrati na Vimbldonu. Ona će na teren izaći oko 13.30 časova, a protivnica će joj biti Rumunka Anke Todoni.

Sezonu ovogodišnjih nastupa na Vimbldonu od srpskih tenisera otvoriće Dušan Lajović koji od 12.00 časova igra protiv Grigora Dimitrova, a Miomir Kecmanović će se oko 17.00 časova sastati sa indijskim predstavnikom Sumitom Nagolom.

Novak Đoković će meč prvog kola odigrati u utorak, 2. jula protiv Vita Koprive iz Češke, a istog dana će na teren izaći i Laslo Đere kojem će rival biti Francuz Luka Puj,

Komentari (0)

Sport