Tenis

Novak Đoković ide na Olimpijske igre u Parizu: Teniski G.O.A.T. potvrdio učešće

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2024

-

17:32

Novak Đoković ide na Olimpijske igre u Parizu: Teniski G.O.A.T. potvrdio učešće
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Nema više dileme, Novak Đoković će u Parizu ovog leta juriti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, odnosno jedini nedostajući uspeh i impresivnoj teniskoj karijeri bez presedana!

Bojazan oko nastupa najboljeg u istoriji "belog sporta" otklonio je naš Olimpijski komitet, kom je osvajač 24 Grend slema prethodno potvrdio da će biti spreman za mečeve u glavnom gradu Francuske, krajem jula i početkom avgusta.

Voljni momenat nikada nije bio sporan, jer je višestruki dobitnik nagrade za najboljeg sportistu na planeti, milion puta rekao koliko mu je stalo da pre definitivnog povlačenja sa ATP turnira čuje himnu svoje zemlje na kraju "reketanja" na OI.

Problem je što se nedavno povredio, zbog problema sa meniskusom odustao od dalje odbrane trona na Rolan Garosu i brzo otišao na operaciju kolena, a ceo svet spekulisao s vremenom njegovog oporavka.

U meri da može ponovo da se takmiči i napada titule, gde god se pojavi. Gotovo izvesno ne na omiljenom mu Vimbldonu, ali, poslednje lepe vesti, kažu da hoće na Igrama u "gradu svetlosti". U međuvremenu je počeo i da trenira. 

Na radost ljubitelja velemajstorskog i fajterskog tenisa, naše nacija i pre svega njega samog, jer je već poobarao sve iole važnije rekorde, a jedini trofej koji nije podigao je najslajnija olimpijska kolajna. 

Đoković ima uza sebe nekoliko učešća na OI, ali je samo u Parizu, davne 2008. godine, stigao do pobedničkog postolja. I to do poslednjeg stepenika, odnosno bronze. Osim njega u Parizu će nas predstavljati i Dušan Lajović. 

Laslo Đere i Miomir Kecmanović su takođe ispunjavali uslove za učešće, međutim njih dvojica su odustala, dok kod dama nijedna nije napravila ono što je bilo potrebno da bi uskočila u srpski olimpijski tim. 

 

Komentari (0)

Sport