Tenis

Đoković danas u 12.30 za četvrtfinale Šangaja protiv Safjulina

Komentari

Autor: Euronews.rs

09/10/2024

-

08:13

Đoković danas u 12.30 za četvrtfinale Šangaja protiv Safjulina
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bez većih problema juče je savladao Italijana Flavija Kobolija (6:1, 6.2) a već danas u 12.30 u trećem kolu Šangaja igra protiv Romana Safjulina.

Rus je posle velike borbe uspeo da iznenadi Frensisa Tijafoa (7:5, 5:7, 7:6) i da snažnog Amerikanca izbaci sa turnira u Šangaju, gde je bio postavljen za 13. nosioca. Još teži posao Roman će imati u narednoj rundi, jer će na teren dobro raspoloženom Đokoviću.

Njih dvojica su do sada odigrali samo dva meča, a oba su pripala najboljem teniseru svih vremena. Posebno ubedljiv bio je Đoković u prethodnom susretu, kada je rivalu iz Rusije prepustio samo tri gema. Juče je identičnim rezultatom savladao Kobolija, što je dobar znak da bi u Šangaju mogao da stigne do same završnice turnira koji godinama nije igrao.

"Jedva čekam meč protiv Safijuljina koji odlično igra na brzim terenima. Igrali smo dva puta, poznajem njegov kvalitet i to što može da uradi na terenu. Voli brz tenis, tako da moram da budem koncentrisan", rekao je Novak Đoković.

Mogući rivali u četvrtfinalu su Grigor Dimitrov i mladih Čeh Jakub Menšik, u polufinalu bi mogao da zapreti Aleksander Zverev, dok je eventualno finale tek spektakl. U drugom delu žreba su Janik Siner, Karlos Alkaras i Danil Medvedev.

Komentari (0)

Sport