Ostali sportovi

Juniorke Srbije zadržale stopostotan učinak: Rukometašice slavile protiv Italijanki

Komentari

Autor: euronews

15/07/2021

-

22:43 >> 23:08

Juniorke Srbije zadržale stopostotan učinak: Rukometašice slavile protiv Italijanki
Rukomet - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu u okviru Evropskog prvenstva B divizije. Juniorke su savladale Italiju rezultatom 26:25 (13:14) i tako zadržale stopostotan učinak u svojoj grupi.

Naša selekcija je u prošlom kolu već osigurala plasman u polufinale turnira u Italiji, dok je ishod ovog meča protiv glavnog konkurenta u grupi A, odlučio sa koje pozicije će Srbija nastaviti dalji tok takmičenja.

Naše predstavnice su motivisano ušle u utakmicu i odlično započele meč protiv vršnjakinja iz Italije. Srpkinje su vodile od početka utakmice, a sredinom poluvremena prednost je iznosila četiri gola (10:6). Italijanke iskoristile su mali pad koncentracije svojih rivalki,  pa su agresivnijom igrom vratile meč u egal, a potom došle i do prednosti na kraju prvog poluvremena.

Drugi deo utakmice doneo nam je ozbiljniju igru obe selekcije. Italijanke su povele, pa je usledila rezultatska klackalica. Igralo se gol za gol, a naša selekcija je dva minuta pred kraj stigla do odlučujućeg vođstva. Očigledan umor uticao je na rukometašice, pošto niko nije postigao gol do kraja, pa je meč završen 26:25 u korist naše reprezentacije.

Srbija će polufinalni duel protiv Litvanije odigrati u subotu, 17. jula, u 17:00 časova.

 

Komentari (0)

Sport