Ostali sportovi

Vaterpolo elita u Beogradu: Srbi "napadaju" trofej Lige šampiona

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2021

-

18:44

Vaterpolo elita u Beogradu: Srbi "napadaju" trofej Lige šampiona
Vaterpolo elita u Beogradu: Srbi "napadaju" trofej Lige šampiona - Copyright e-stock/MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Beograd će od 3. do 5. juna biti domaćin završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu, u organizaciji kluba VK Novi Beograd. Takmičenje će biti održano na bazenima Sportskog centra "11.april".


Na turniru učestvuju Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferencvaroš iz Mađarske, Marselj iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Španije i Olimpijakos iz Grčke.

Boje nekih od osam najboljih klubova Evrope brane i srpski igrači. Dušan Mandić nastupa za Pro Reko, Andrija Prlainović za Marselj, Nikola Jakšića brani boje Ferencvaroša, Đorđe Lazić Breše, dok Milan Aleksić igra za Barselonetu.

Prvi meč je na programu sutra od 13 časova, a sastaju se Pro Reko i Hanover.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati ovako veliko takmičenje u Beogradu. Nažalost bez publike, ali se nadam da će se to sledeće godine promeniti. Takmičenje će biti zanimljivo. Idemo iz dana u dan. Teško je predvideti ko je favorit jer su svi pokazali prednosti i mane. Neka najbolji pobedi”, rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Pro Reka Dušan Mandić.

Posle uvodnog duela, od 15:30h sastaju se Ferencvaroš i Marselj.

“Zadovoljan sam što sam opet na finalnom turniru posle kreće pauze. Verujem da su svi došli sa ambicijom da prođu u narednu fazu, tako smo i mi. Nadam se da možemo da prođemo dalje”, rekao je vaterpolista Marseja i reprezentativac Srbije Andrija Prlainović.

“Sada nema publike, ali se nadam da će je u naredne dve godine biti. Spremni smo i očekujem da ćemo imati šansu da pokažemo kvalitet”, rekao je igrač Ferencvaroša i srpski reprezentativac Nikola Jakšić.

Od 18 časova igraće Jug i Breša.

“Uzbuđen sam što imam priliku da igram u Beogradu, gradu u kojem sam rođen. Srećan sam što će Novi Beograd biti organizator u naredne dve godine. Breša ima najviše ambicije ali važno je da idemo korak po korak. Svim učesnicima želim mnogo sreće”, rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Breše Đorđe Lazić.

Program prvog dana zatvaraju Barseloneta i Olimpijakos duelom od 20:30 časova.

“Imali smo odličnu sezonu. Došli smo ovde da odigramo na visokom nivou i pokažemo vrhunski vaterpolo. Igramo sa Olimpijakosom koji zna kako se igraju ove utakmice i pokušaćemo da pobedimo”, rekao je srpski reprezentativac i vaterpolista Barselonete Milan Aleksić.

Pobednik meča Pro Reko - Hanover će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Barseloneta - Olimpijakos.


U drugom delu žreba se nalaze Ferencvaroš i Marselj, te Jug i Breša.

Polufinala su na programu u petak, 4. juna, dok se finale i mečevi za treće, peto i sedmo mesto igraju u subotu, 5.juna.

Komentari (0)

Sport