Ostali sportovi

Vaterpolo elita za evropsku titulu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2021

-

16:29

Vaterpolo elita za evropsku titulu u Beogradu
Vaterpolo elita za evropsku titulu u Beogradu - Copyright e-stock/MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Završnica Lige šampiona u vaterpolu održaće se u Beogradu od 3. do 5. juna. Organizator fajnal-ejta elitnog takmičenja je Vaterpolo klub Novi Beograd.

Tim povodom javnosti se na konferenciji u Skupštini grada Beograda obratio prvi čovek srpske prestonice, Zoran Radojičić.

"Velika je čast što je Beograd dobio organizaciju jednog ovakvog takmičenja na kojem učestvuje osam ekipa iz vrha svetskog vaterpola, u konkurenciji Budimpešte, Barselone i Atine. Nažalost, ove godine nećemo imati publiku na tribinama zbog stanja sa pandemijom korona virusa, ali se nadamo da ćemo sledeće dve godine imati mogućnost da turnir održimo i pred navijačima", rekao je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić.

Ispred Vaterpolo kluba Novi Beograd, o tehničkim detaljima organizacije turnira govorio je Đorđe Pejičić.

"Takmičenje se održava na bazenima SC “11.april” na Novom Beogradu. Ekipe koje učestvuju su: Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferencvaroš iz Mađarske, Marselj iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Španije i Olimpijakos iz Grčke. Utakmice uživo publika će moći da prati na kanalima Sport kluba. VK Novi Beograd je kao organizator dobio vajld-kard i sledeće dve godine, biće učesnik Fajnal-ejt turnira, koji će takođe biti održani na našim bazenima. Za naš klub ovo je velika čast i potrudićemo se da organizaciju sprovedemo na najvišem mogućem nivou", izjavio je Pejičić.

Komentari (0)

Sport