Ostali sportovi

Željko Dimitrijević treći na Paraolimpijskim igrama: Srpski paraatletičar nastavio nisku uspeha

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2024

-

23:00

Željko Dimitrijević treći na Paraolimpijskim igrama: Srpski paraatletičar nastavio nisku uspeha
Željko Dimitrijević treći na Paraolimpijskim igrama: Srpski paraatletičar nastavio nisku uspeha - Copyright FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Nova medalja za paraolimpijski tim za Srbiju, čak treća ovog dana! Atletičar Željko Dimitrijević (F51) osvojio je bronzu u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nekoliko sati pošto je parastrelac Dragan Ristić upucao zlato, a Borislava Perić Ranković obezbedila najmanje treće mesto na najvećem sportskom takmičenju. 

Dimitrijevićev najbolji hitac zabeležen je u drugoj seriji, kada je rekvizit pao na 34,18 metara. Time je ovaj neverovatni atleta iz Ribara nastavio fascinatnu nisku uspeha na OI, jer je u svojoj discplini bio šampion u Londonu 2012. godine i Rio de Žaneiru 2016, a u Tokuju posle toga uzeo i jedno srebro. 

Ovog puta je višestruki šampion sveta i Evrope ostao iza Indijca Darambira, koji je novim rekordom Azije (34,92)  odneo zlato, dok je srebrnu medalju odneo njegov zemljak Parnav Surma (34,59). 

U istoj disciplini, na borilištu su se pojavila još dvojica srpskih reprezentativaca. Filip Graovac je osvojio četvrto mesto. Najdalje je bacio čunj iz trećeg pokušaja – 32,21. Aleksandar Radišić bio je sedmi sa 31,32 iz drugog bacanja.

Komentari (0)

Sport