Ostali sportovi

Srbija poražena od Austrije u finalu Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2024

-

19:56

Srbija poražena od Austrije u finalu Evropskog prvenstva
Marko Branković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Basketaši Srbije poraženi su od Austrije 18:17 u finalu Evropskog prvenstva.

"Orlovi" po prvi put od 2018. godine silaze sa trona Evrope, ali mogu biti zadovoljni igrom na ovom turniru.

Uvek je Srbija favorit u basketu, ali je večeras falilo sreće. Stojačić je na pet sekundi do kraja imao šut za pobedu, lopta je nažalost izašla iz koša i veliko slavlje Austrije je moglo da počne.

Posle Olimpijskih igara u Parizu, ovo je drugo vezano takmičenje koje Srbija nije osvojila. Ostale zemlje su napravile iskorak, prvo olimpijski šampion Francuska, a sada i Austrija koja je na krovu Evrope.

Uz ekipe kao što su Amerika, Letonija, Litvanija, sada Francuska i Austrija, naravno Srbija jasno je da je basket 3x3 veoma napredovao i svako takmičenje je za nijansu bolje od prethodnog.

Što se samog meča tiče, Austrija je otvorila meč poenima Muratija i Blazana, a prvi poen za Srbiju bio je delo Kojića sa linije penala.

Ponovo su domaćini ovog turnira vezali dva poena i poveli 4:1, a onda i 6:2 dvojkom Kaltenbrunera. Stojačić se razigrao i smanjio na 7:5 za Austriju.

Kaltenbruner je dirigovao igrom svoje selekcije, ali nije mogao protiv Stojačića i Kojića su smanjili na 10:9.

Onda je tehničku dobio naš najbolji igrač što je razbesnelo "orlove", Kojić je sa vezana tri poena poravnao na 12:12, a onda je upravo "šef Koja" dvojkom doneo vođstvo Srbiji - 12:14.

Austrijanci su tražili minut odmora koji im je bio preko potreban. Kaltenbruner je poravnao na 15:15, a Murati sa bacanja doneo +1, pa su i naši momci reagovali tajm-autom na 50 sekundi do kraja - 17:16.

Kaltenbruner je pogodio teško polaganje za +2, potom je Stojačić zakucao, a onda je promašio dvojku za pobedu na pet sekundi do kraja.

Komentari (0)

Sport