Ostali sportovi

Perišić osvojila srebro: Mađarica bolja u dve runde

Komentari

Autor: Euronews.rs

09/08/2024

-

21:49

Perišić osvojila srebro: Mađarica bolja u dve runde
Aleksandra Perišić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Srbija slavi Aleksandru Perišić. Posle Novaka Đokovića, strelaca i vaterpolista, naša zemlja je obezbedila i četvrtu medalju na Olimpijskim igrama. Nakon dva zlata, stiglo je i srebro. 

Aleksandra Perišić,poražena je u finalu od Mađarice Vivijanu Marton sa 2:0 po rundama (7:1,4:2) , ali to ne umanjuje ono što je uradila do finala i u samoj borbi za zlato.  

Fantastično se borila naša tekvondskinja protiv Mađarice. Povela je Vivijana sa 3:0 na startu borbe, a zatim je usledio i udarac za dva poena. Prva runda završena je sa 7:1, iako je bilo šansi da Aleksandra Perišić dođe do bodova posle udarca nogom u glavu Mađarice. Ipak, VAR proverom utvrđeno je da to nije bio dovoljno za bodove. U drugoj rundi Mađarica je posle izjednačenja 2:2, došla do 4:2. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno Martin za zlato, a Aleksandra Perišić je morala da se zadovolji srebrom.

Vicešampionka sveta i naša bronzana dama sa poslednjeg EP, osvetlala je obraz borilačkog sporta naše zemlje na Igrama u Parizu. Nakon tesne pobede u prvom meču, Aleksandra je briljirala u četvrtfinalu protiv Tajlanđanke, da bi mesto u finalu izborila posle pobede nad Đi Song iz Kine - 2:0 (po rundama 11:4, 9:1).

Iako je Beograđanka agresivnije ušla u borbu, prvi bodovi otišli su za rivalku, koja je dobrim udarcem u glavu povela na startu 3:0. Srpkinja je smanjila razliku udarcem u oklop (3:1), da bi potom podigla ritam, stekla samopouzdanje i sa tri vezana "high kick-a" u potpunosti preokrenula rezultat u prvoj rundi - 11:4.

Za odlazak u finale bilo je potrebno Aleksandri da dobije i drugu rundu, bez obzira na veliku razliku iz prvog dela borbe. I sa pravim pristupom uhvatila se u koštac sa Kineskinjom i u nastavku meča.

Đi Song je rizikovala, išla na sve ili ništa, a sve greške rivalke, bez većih problema, kažnjavala je Aleksandra, koja se u finale plasirala sa dominantnih 9:1 u drugoj rundi.

Komentari (0)

Sport