Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije golom Jakšića u poslednjoj sekundi prošli u polufinale OI

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2024

-

17:16

Vaterpolisti Srbije golom Jakšića u poslednjoj sekundi prošli u polufinale OI
Vaterpolisti Srbije golom Jakšića u poslednjoj sekundi prošli u polufinale OI - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Srbija nije predala krunu. U dramatičnom četvrtfinalu vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 12:11 (3:3,3:2,2:4,4:3) 

U reprizi finala iz Tokija, olimpijski šampion došao je do pobede u poslednjoj sekundi zahvaljujući golu Nikole Jakšića. Već su se svi spremali za peterce, međutim nisu tako mislili srpski vaterpolisti.

Grci se nisu dobro postavili u odbranu, video je to Nikola Jakšić, usledio je "projektil" ka golu Grka za 12:11 i veliko slavlje "delfina".

Iako su ih mnogi osporavali, olimpijski šampioni, još jednom su pokazali kako se bori za Srbiju.  Bila je ovo najbolja utakmica "delfina" na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od starta mečaa Srbija je vodila, mada je prva deonica završena 3:3, već u drugoj četvrtini uspela je naša reprezentacija da dođe do gola prednosti, međutim vratili su se Grci. 

Uspeli su čak i da povedu u trećoj četvrtini, ali kada je bilo najpotrebnije Srbija je odigrala najjače.  Zlati gen još uveč živi u vaterpolo reprezentaciji Srbije, koja je odigrala fantastično u poslednjoj četvrtini. 

Najefikasniji u timu Srbije bio je Mandić sa pet golova, V. Rašović je dao tri, a S. Rašović 2. Kod Grka Skumpakis je dao tri gola, a Vlahopulos dva.

Gol Nikole Jakića odveo je Srbiju u poluvinale, a tamo naše delfine čeka bolji iz duela Amerike i Australije.

Komentari (0)

Sport