Ostali sportovi

Šteta, Georgij Tibilov izgubio dobijen meč: Od 7:0 do poraza na startu Igara

Komentari

Autor: Euronews

05/08/2024

-

15:31

Šteta, Georgij Tibilov izgubio dobijen meč: Od 7:0 do poraza na startu Igara
Šteta, Georgij Tibilov izgubio dobijen meč: Od 7:0 do poraza na startu Igara - Copyright AP Photo/Eugene Hoshiko

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Srbije u rvanju, Georgij Tibilov nije uspeo da se plasira u osminu finala Olimpijskih igara, pošto je u meču kategorije grčko-rimskim stilom do 60 kilograma danas izgubio od takmičara iz Turske Emrea Basare - 7:8.

Ostaje žal za boljim rezultatom, budući da je naš takmičar imao prednost od 7:0 većim delom borbe, ali, potošnja energije učinila je svoje, Turčin se konsolidovao u nastavku i pametnim rešenjima u parteru, došao na kraju do pobede i plasmana u osminu finala, gde ga u toku dana očekuje borba sa Razvanom Arnautom iz Rumunije.

Kapitalnu prednost Tibilov je stekao već u uvodnom minutu, kada je najpre bacio Turčina na pod, obezbedivši dva poena, da bi ga ubrzo izgurao sa stručnjače za vođstvo od 3:0. Indisponirani Basaru, ostao je pasivan do sredine borbe, pa mu je sudija oduzeo jedan poen (4:0). Reprezentivac je zatim posle čelendža protivničkog trenera otišao na velikih 7:0.

Ali...

Taman kada očekivala lagana pobeda našeg takmičara, Turčin je podigao ritam, iz jednog zahvata bacio je Tibilova i smanjio na 7:4. Dodatnu dramu doneo je pasivan nastup našeg rvača u nastavku, pa je Basaru počeo da krčka razliku (7:5), da bi u finišu Turčin došao do izjednačenja - 7:7.

Iako je Tibilov vodio 7:0, potrošnja energije na startu borbe učinila je svoje, Turčin je to iskoristio i pošto je zadnji došao do poena, pobedu je praktično bezecovao u finišu. 

Pokušao je srpski tim čelendžom da okrene rezultat na svoju stranu, ali je nakon preglasavanja snimka, prvobitna odluka sudije ostala na snazi - 8:7.

Komentari (0)

Sport