Ostali sportovi

Srpski sportisti danas na OI: Košarkaši i košarkašice za bolji žreb, vaterpolisti za opstanak

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2024

-

07:26

Srpski sportisti danas na OI: Košarkaši i košarkašice za bolji žreb, vaterpolisti za opstanak
Srpski sportisti danas na OI: Košarkaši i košarkašice za bolji žreb, vaterpolisti za opstanak - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kreće rasplet u kolektivnim sportovima na Olimpijskim igrama u Parizu, a u osmom danu četiri srpska kolektiva izlazi na teren sa različitim zadacima, ali istim ambicijama - da se pobedi.

Prve na parket od 13.30 izlaze sjajne košarkašice Srbije koje su sa dve pobede obezbedile plasman u četvrtfinale, ali u duelu sa Španijom žele trijumf za prvo mesto u Grupi A i lakšeg rivala u nokaut fazi. 

Isti cilj imaju i košarkaši koji od 21.00 čas igraju protiv Južnog Sudana. Praktilno su i oni obezbedili plasman u nokaut fazu, a pobeda se postavlja kao obaveza jer u tom slučaju žreb će ih verovatno voditi na Australiju.

Vaterpolisti Srbije od 19.30 sati igraju u B grupi presudan meč za plasman u četvrtfinale protiv domaćina Francuske. Trijumf je imperativ za ostanak na OI. Nikola Jakšić, Dušan Mandić i ostali "delfini" imaju i obavezu da pobeda bude što ubedljivija zbog gol razlike pred poslednje kolo i deul sa Mađarskom.

Odbojkaši Srbije, nažalost, od 21.00 čas igraju sa Kanadom samo za čast jer su još juče ispali sa OI zbog pobede Brazila i poraza Japana od 1:3. Onaj poraz od Slovenije (0:3) koštao ih je mogućnosti da se večeras bore za prolaz u četvrtfinale.

Još jedan tim, džudo-miks prvi izlazi na borilište od 8.00 časova sa željom i nadom da ovom sportu donesu medalju posle 44 godine. Prvi rival u eliminacijama je Holandija. Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić imaju težak zadatak pred sobom.

Veslačica Jovana Arsić voziće skif od 9.30 časova u C finalu, dok će biciklista Ognjen Ilić od 11.00 časova u jakoj konkurenciji od 90 takmičara pokušati da napravi podvig na drumskoj stazi od 273 kilometara. 

 

 

RASPORED SRPSKIH SPORTISTA NA IGRAMA, OSMI DAN

8.00: DŽUDO, miks-ekipno, eliminacije - Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić

9.30: VESLANJE, skif, C finale - Jovana Arsić

11.00: BICIKLIZAM, drum - Ognjen Ilić

13.30: KOŠARKA, treće kolo Grupe A: (Ž) Srbija - Španija

19.30: VATERPOLO, četvrto kolo Grupe B: (M) Srbija - Francuska

21.00: ODBOJKA, treće kolo Grupe A: (M) Srbija - Kanada

21.00: KOŠARKA, treće kolo Grupe C: (M) Srbija - Južni Sudan

Komentari (0)

Sport