Ostali sportovi

Adriana Vilagoš oborila nacionalni rekord: Srebrna medalja za Srbiju u bacanju koplja

Komentari

Autor: Euronews.rs

11/06/2024

-

23:17

Adriana Vilagoš oborila nacionalni rekord: Srebrna medalja za Srbiju u bacanju koplja
Adriana Vilagoš - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle Angeline Topić, malo ko je očekivao da će se Srbija okititi još jednim odličjem na Evropskom prvenstvu u Rimu. Ipak, kad se malo ko nada, tada dolaze uspesi. Naša atletičarka, Adriana Vilagoš, osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja pri čemu je uspela da postavi novi nacionalni rekord. 

Pored Adriane, učestvovala je i naša sportistkinja Marija Vučenović, koja je došla do devetog mesta Starog kontinenta. 

Nije sve počelo tako bajno, kako se završilo. Posle dve serije, Adriana se nalazila na devetoj poziciji i samo ju je mogao izvanredan hitac ostaviti u finalu. U prvoj rundi je bacila 58,16 metara, dok je u drugoj bila lošija za sedam centimetara. 

Ono što je usledilo, bilo je ekstatično. Adriana je bacila čak  64,42 metra daleko, čime je odskočila na drugu poziciju, oborivši pritom rekord Tatijane Jelače iz 2014. godine za neverovatnih 21 centimetar. Naša druga takmičarka je ovde završila takmičenje. 

MN Press

Adriana Vilagoš, srpska atletičarka

Nažalost, ovaj hitac nismo videli uživo u prenosu, već tek posle 20 minuta, nakon skandala na prvenstvu Evrope, ali to ne menja činjenicu da je 20-ogodišnja devojčica donela Srbiji novo srebro u Rimu.

U naredne tri runde nije uspela da popravi svoj rezultat, ali je hitac iz treće serije bio dovoljan za srebrnu medalju za Srbiju. Ispred nje je ostala ostala Austrijanka Viktorija Hadson, koja je već u prvoj seriji bacila 6,62 metra. Bronza je otišla u Norvešku, Mariji Terezi Obst za hitac dugačak 63,50 metara. 

Ovim uspehom, naša atletičarka je obezbedila olimpijsku normu. 

Komentari (0)

Sport