Košarka

Oduševljenje, čestitke i prva izjava Jokića: Nisam razmišljao o NBA, a kamoli o MVP nagradi

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

02:24

Oduševljenje, čestitke i prva izjava Jokića: Nisam razmišljao o NBA, a kamoli o MVP nagradi
Oduševljenje, čestitke i prva izjava Jokića: Nisam razmišljao o NBA, a kamoli o MVP nagradi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jokić je MVP NBA lige!


Verovatno niko na planeti nije mogao da pretpostavi da će skromni Somborac, kada je 2015. došao u NBA iz Mege kao 41. pik, za kratko vreme toliko napredovati, te da će posle samo šest godina poneti jedno od najprestižnijih priznanja za sportiste, a za košarkaše definitivno najveće i najbitnije individualno.

Kada je komesar NBA lige, Adam Silver, saopštio Jokiću da je MVP, u hotelu u kojem se nalazio srpski centar zajedno sa saigračima, počelo je slavlje.

"Ovo je i vaša nagrada, bez vas ne bih uspeo", obratio im se najbolji igrač NBA.

 


Nikola je zatim nastavio da odgovara na pitanja iz čuvenog TNT studija, u kojem su bili Šekil O'Nil, Keni Smit, Čarls Barkli i Erni Džonson. Njih je zanimalo s kim se sve čuo Srbin kada su mu saopštili da je pobedio u trci za MVP nagradu.

 


"Pričao sam sa porodicom, bratom, roditeljima, mojim nećakom…", skromno i pomalo stidljivo pričao je Somborac.

"Verovali su u mene, zahvalan sam ljudima. Puno je takvih ljudi, ne samo da su verovali, već su i radili sa mnom da bih došao do ovde gde sam danas. Imao sam i malo sreće. Kada sve uzmemo u obzir, onda je to – to", rekao je momak koji je 2014. izabran kao 41. pik na draftu.

Najgore rangirani MVP igrači pre njega bili su Stiv Neš i Janis Adetokumbo, koji su birani sa 15. pozicije. Jokić čak nije izabran ni u prvom krugu, što je jedinstven slučaj u istoriji priznanja.

Ni sam nije verovao da će jednog dana stići do NBA.

"Mislio sam da neću biti NBA igrač, a ne MVP. Moj cilj je bio da igram Evroligu i u velikim srpskim klubovima. Tu sam video sebe, pošto nam je to bilo najveće takmičenje. Kada me je Denver draftovao, to je bila prilika za mene da postanem NBA igrač i iskoristio tu šansu", rekao je Jokić


O svim trenerima je govorio pohvalno, ali je, ipak, izdvojio jedno ime.

"Svi su mi davali slobodu da uradim šta želim. Možda je najviše u mene verovao kondicioni trener Felipe Ajhenberger. On mi je stalno govorio da sam MVP. Pre dve godine, prošle godine. To je prvi čovek koji mi je to 'stavio' u glavu", rekao je Nikola Jokić.

Srbin je dobio 971 glas, a drugoplasirani Džoel Embid 586, dok je Stef Kari stao na 453 poena.

Komentari (0)

Sport