Košarka

Još jedan incident u NBA ligi: Džejms raskrvario Stjuarta, a onda ga je centar Detroita jurio po terenu

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2021

-

08:55

Još jedan incident u NBA ligi: Džejms raskrvario Stjuarta, a onda ga je centar Detroita jurio po terenu
Još jedan incident u NBA ligi: Džejms raskrvario Stjuarta, a onda ga je centar Detroita jurio po terenu - Copyright Tanjug / AP Photo/Carlos Osorio

veličina teksta

Aa Aa

Veče za nama u NBA ligi obeležio je još jedan incident u kojem su glavni akteri bili Centar Detroit Pistonsa Ajzea Stjuart i najbolji košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms.

Povod za opšti haos na terenu nastao je u prvom minutu poslednje deonice igre kad je Džejms u duelu pod košem laktom udario u glavu rivala i tom prilikom ga toliko povredio da mu je celo lice bilo krvavo.

Tuču su u tim trenucima sprečili igrači oba tima, članovi stručnih štabova, kao i arbitri meča i učinilo se da će se utakmica uskoro nastaviti.

Međutim, Stjuart se tada sa svoje polovine zaleteo još jednom ka Lebronu rušeći pred sobom svakoga ko mu se našao na putu. U jednom trenutku ga je držalo čak desetoro ljudi, a ubrzo je moralo i da reaguje obezbeđenje koje ga je izvelo iz dvorane, dok je košarkaš Lejkersa stajao iza sudije i čekao da vidi ceo epilog.

Na kraju su obojica igrača zaradila isključenje, a meč je pripao ekipi iz Los Anđelesa koja je slavila 121:116.

Košarkaši Golden Stejta došli su do 15. trijumfa u sezoni, pošto su na svom parketu savladali Toronto 119:104.

Među Voriorsima najbolju rolu imao je Džordan Pul sa 33 poena, Endrju Vigins je upisao poen manje, dok je Stefon Kari za 37 minuta imao učinak od 12 poena i osam asistencija.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica dobio je četiri minuta igre i postigao jedan poen uz jednu asistenciju, a u ekipi Toronta istakao se Paskal Sijakam sa 21 poenom.

Denver je bez Nikole Jokića ubedljivo izgubio od Finiksa 126:97, dok je Boban Marjanović u porazu Dalasa od Los Anđeles Klipersa 97:91 odigrao tri minuta i postigao šest poena uz jedan skok.

Rezultati: Detroit - Los Anđeles Lejkers 116:121, Čikago - Njujork 109:103, Finiks - Denver 126:97, Golden Stejt - Toronto 119:104.

Komentari (0)

Sport