Košarka

Kavaj Lenard van terena na neodređeno vreme zbog povrede kolena

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2024

-

11:21

Kavaj Lenard van terena na neodređeno vreme zbog povrede kolena
Kavaj Lenard van terena na neodređeno vreme zbog povrede kolena - Copyright AP Photo/Ryan Sun

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši LA Klipersa suočavaju se sa velikim problemom uoči starta nove NBA sezone. Kavaj Lenard još uvek se nije oporavio od povrede kolena zbog koje je propustio Olimpijske igre u Parizu i prema najavama američkih medija, pitanje je kada će se dvostruki šampion vratiti na parket.

Kako tvrdi pouzdani Šams Šaranija, Lenard će provesti neodređeno vreme van terena zbog upale u desnom kolenu. Prethodne sezone Kavaj je odigrao 68 utakmica, a jaka minutaža i dobar broj odigranih mečeva za njegove uslove, ostavili su danak na telo iskusnog košarkaša (33) koji se veći deo karijere suočavao sa povredama. 

Zbog toga je propustio 12 od poslednjih 14 utakmica u sezoni, a nakon toga i Olimpijske igre, da bi u susret novoj takmiačrskoj godini trener Klipersa rekao da je u Lenard i dalje u procesu rehabilitacije. Verovalo se da će ispasti iz rotacije za prvu zvaničnu utakmicu sa Finiksom (24. oktobar), ali je izgleda stvar mnogo ozbiljnija.

Sada će franšiza iz Los Anđelesa morati da bude mnogo strpljivija sa njegovim povratkom pošto nakon odlaska Pola Džordža više nije u situaciji da na duže staze rizikuje da ostane i bez druge zvezde.

Košarkaš LA Klipersa prosečno je beležio 23.7 poena, 6.1 skok i 3.6 asistencija po meču tokom prošle sezone.

 

Komentari (0)

Sport