Košarka

Nikola Jokić dobija personalizovanu liniju patiku: Džoker kao Džordan

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2024

-

08:59

Nikola Jokić dobija personalizovanu liniju patiku: Džoker kao Džordan
Nikola Jokić dobija personalizovanu liniju patiku: Džoker kao Džordan - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Profesionalni sport odavno je postao ozbiljan biznis, gde se rezultati, igra, harizma... pretvaraju u novac, neretko sumanutih iznosa, pa je tako proizvođač sportske opreme "361" odlučio da materijalizuje lik i delo Nikole Jokića. 

Tako što će ova kineska kompanija uskoro izbaciti personalizovanu liniju patika neverovatnog košgetera iz vojvođanske ravnice, računajući na planetarnu popularnost srpskog košarkaškog megastara, iz redova američkog Denvera.

Za sada se drži u tajnosti finalni izgled pomenute obuće, nazvane po opštepoznatom nadimku osvajača tri sezonske nagrade za najkorisnijeg igrača NBA, ali se zna da će postojati dve verzije - Džoker 1 i Džoker 1 GT. 

Osvajač jedne šampionske titule sa Nagetsima do kraja prošle godine sarađivao je s Najkijem, ali su ga Kinezi za razliku od Amerikanaca angažovali kao zaštitino lice, a sada otišli i korak dalje u dobro plaćenoj saradnji.

Somborac će tako dobiti specijalnu počast, kao legendarni Majkl Džordan, Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent, Luka Dončić, Janis Adetokumbo... Zasluženu, imajući u vidu magiju Somborca pod obručima, ali i njegov specifičan karakter.  

U trenutku kada se centar retko dobrog šuta i osećaja za asistenciju, posle osvajanja bronzane medalje s reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, priprema za jubilarnu 10. NBA sezonu u karijeri. 

 

Komentari (0)

Sport