Košarka

Čović: Pešić nam je potreban jer želimo prvo zlato pod imenom Srbija

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

12:48

Čović: Pešić nam je potreban jer želimo prvo zlato pod imenom Srbija
Čović: Pešić nam je potreban jer želimo prvo zlato pod imenom Srbija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nebojša Čović juče je postao predsednik Košarkaškog Saveza Srbije a danas je pred medijima izneo neke osnovne planove.

"Prioritet je izbor selektora seniora i seniorki, ali nije bitna samo seniorska košarka. Plan je predstavljen, napravićemo izmena u pravilnicima, stautusima, platama. Čeka nas novi olimpijski ciklus, rekao je novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović.

Goruća tema je selektor A tima seniora i ostanak Svetislava Pešića.

"Pešić ima otvoren poziv za rad, nema tu ni spektakla ni spekulacija. Pešić je logično rešenje zbog kontiniteta. Igrači isto razmišljaju, samo da vidimo da li i on tako misli. Bilo bi dobro da nastavi. Postoji želja da dođemo do prve zlate medalje kao Srbija. Imamo četiri srebra, bronzu. Evropsko prvenstvo nam je interesantno, za to nam treba Pešić. Ako ne ostane biće da smo mi nesposobni, ali mi ćemo imati s njim kontakt i ako ne ostane".

Ukinićemo košarkaško državaljanstvo. Svako ko je državljanin Srbije ima prava kao drugi državljanin, naglasio je on.

"I dečaci i devojčice koji imaju državljanstvo Srbije iz drugih zemalja ne treba da se tretiraju kao stranci, gledaćemo sve da tretiramo po FIBA pravilima. Potpredsednici će držati svoje sektore, držaće se piramida, da svako drži svoj resor i odgovara za sve te poslove. Zajedno ćemo postaviti dobre međuljudske odnose koji su nam potrebni". 

Ne treba da mistifikujemo neke stvari, dobijaćete informacije na vreme. I želim da budete dobronamerni, nama ne treba ništa zlonamerno, nije zabranjeno nijedno pitanje, dodao je novi predsednik KSS.

"Što se tiče klupskih interesa, to ostaje među njima. Naša baza su klubovi. Posetićemo regione, koje treba da iskoordinira potpredsednik Jovičić, a onda će biti i prva sednica UO".

Čović je najavio "nultu toleranciju" na kršenje regularnosti.

"Biće puno otpora, u sport se uvukla korupcija. Moramo da zaustavimo vređanje. Vređate državu koja daje pare, mi imamo jednu državu".

Kada je u pitanju izbor između ABA i domaće lige Čović je istakao da je lično za domaću.

"Samo da dođemo do toga gde ona vodi. Mi moramo da nađemo način i put kako idemo u Evropu. Postoje dva puta, jedan je ovaj preko ABA lige, on vas košta milion evra, možda sledeće  godine bude dva. Nema tu posebnih pristupa i pravila. Videćemo, dragoceno je svako mišljenje", poručio je Čović.

Komentari (0)

Sport