Košarka

Avramović zablistao na debiju CSKA iz Moskve

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2024

-

19:27

Avramović zablistao na debiju CSKA iz Moskve
Avramović zablistao na debiju CSKA iz Moskve - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović na sjajan način otvorio je sezonu u VTB ligi. U prvoj zvaničnoj utakmici za CSKA, bivši bek Partizana ostvario je drugi najveći indekst korisnosti u pobedi nad Uniksom (71:55), dok je meč u Moskvi završio sa 14 poena, uz četiri skoka, pet asistencija i jednom ukradenom loptom. 

Posle odličnih nastupa tokom pripremnog perioda, gde je nedavno izabran i za MVP igrača VTB Superkupa, rođeni Čačanin time je još jednom pokazao da će biti velika uzdanica ruskog velikana u pohodu na sve domaće trofeje ove sezone, i, sudeći prema njegovim partijama, a i izjavama u proteklom periodu, selidba u CSKA, izgleda, pokazala se kao pun pogodak za momka koji je ovog leta doneo nesvakidašnju odluku da ne nastavi karijeru u nekom evroligaškom klubu.

Inače, najefikasniji na utakmici protiv Uniksa bio je Amat Mbaje, koji je imao poen (15) više od našeg košarkaša i, za nijansu bolji indeks korisnosti, dok su listu strelaca Uniksa predvodili Ismael Beko i Akon-Pursel Devon sa po 12 poena.

Narednu utakmicu CSKA igra protiv Uralmeaša u sredu, dok će Uniks dan kasnije odmeriti snage sa Samarom.

Utakmice VTB lige pratite i dalje na kanalima TV Arene sport.

 

Komentari (0)

Sport