Košarka

Legendarni dres Lebrona Džejmsa ide na aukciju, radi se o milionskoj cifri

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2024

-

14:44 >> 14:45

Legendarni dres Lebrona Džejmsa ide na aukciju, radi se o milionskoj cifri
Legendarni dres Lebrona Džejmsa ide na aukciju, radi se o milionskoj cifri - Copyright AP Photo/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Lebron Džejms košarkaška je ikona u Americi i svetu. Zbog nesvakidašnjeg talenta i fizičkih predispozicija otkako je u tinejdžerskim danima "počeo da puni kolone" u novinarskim člancima, bilo je jasno da ga čeka blistava karijera, da bi potvrdu te teze dobili ubrzo po njegovom dolasku na veliku scenu NBA lige.

Koliko je dominantan Džejms bio u mlađim danima govori i podatak da još u srednjoj školi izašao na naslovnoj strani čuvenog magazina "Sports Ilustrejted", gde je opisan kao "Odabrani", a dres koji je nosio na slikanju tog časopisa, biće prodat na aukciji u Hong Kongu kasnije tokom meseca.

I to za milionsku cifru!

Lebron je pomenuti dres nosio dok je bio zvezda u usponu u srednjoj školi Sent Vinsent-Sent Mari, u svom rodnom gradu Akronu, u Ohaju.

"Smatra se najvažnijim dresom Lebrona Džejmsa svih vremena, procenjujemo ga na jedan do dva miliona dolara. Ipak, slični dresovi i manje važni dresovi prodavali su se i za dva-tri miliona dolara“, rekao je Daren Džulijen, suosnivač u „Juilen’s Auctions“.

 

 

Uz Majkla Džordana, za mnoge ljubitelje košarke najbolji igrač svih vremena tokom blistave karijere nastupao je za Klivlend, Majami i LA Lejkerse, sa kojima će uskoro početi svoju 22. NBA sezonu, a od trofeja ima četiri titule i isto toliko MVP priznanja.

Komentari (0)

Sport