Košarka

Davis Bertans i zvanično u Dubaiju, ali ima mogućnost da se vrati u NBA ligu kada god poželi

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2024

-

09:51

Davis Bertans i zvanično u Dubaiju, ali ima mogućnost da se vrati u NBA ligu kada god poželi
Davis Bertans - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški reprezentativac Letonije, Davis Bertans napustio je NBA ligu i postao novi član Dubaija koji će od naredne sezone nastupati u AdmiralBet Aba ligi.

Ovu vest na svojim profilima na društvenim mrežama objavio je sam klub koji je angažovanjem bivšeg igrača Partizana pokazao da u nastupajućoj sezoni ima velike ambicije.

"Uzbuđeni smo da poželimo dobrodošlicu Davisu Bertansu, igraču impresivne NBA karijere i njegov dolazak predstavlja poslednji deo tima za našu prvu sezonu postojanja“, poručili su iz Dubaija.

Bertans je u NBA ligi proveo punih deset godina, a u ugovoru koji je potpisao sa ekipom iz Ujedinjenih Arapskim Emirata ima posebna klauzula koja mu omogućava da se u najjaču ligu na svetu vrati u bilo kom trenutku.

Letonac je prošle godine u Sjedinjenim Američkim državama prosečno beležio 8,7 poena, 1,4 skokova i 0,8 asistencija po meču.

Nova sezona u AdmiralBet Aba ligi startuje 20. septembra, uz direktne prenose na kanalima TV Arena spert, a Dubai svoj debitantski meč u ovom takmičenju igra dan kasnije kada na svom terenu dočekuje Crvenu zvezdu.

Komentari (0)

Sport