Košarka

Majami aktivirao klauzulu: Nikola Jović još dve sezone u Hitu

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2024

-

15:21

Majami aktivirao klauzulu: Nikola Jović još dve sezone u Hitu
Majami aktivirao klauzulu: Nikola Jović još dve sezone u Hitu - Copyright (AP Photo/Wilfredo Lee)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Majamija i reprezentativac Srbije Nikola Jović ostaće u franšizi sa Floride još barem dve sezone.

Kako tvrdi njegov agent, Miško Ražnatović, uprava Hita odlučila je da aktivira klauzulu i produži sa njim saradnju, pa će krilni centar ostati i četvrtu godinu sa Majamijem u kojoj bi trebalo da zaradi skoro 4.5 miliona dolara.

Treća godina ugovora mu je zagarantovana i prema njoj bi ove sezone trebao da inkasira 2.4 miliona, a ukoliko ostane u Majamiju još dve godine, u sezoni 2026/27 zaradiće čak 6.5 miliona američkih novčanica.

Podsetimo, prošlu sezonu Jović je počeo u Razvojnoj ligi, ali je dobijao šansu i na velikoj sceni, gde je neretko ulazio i kao starter. Tamo je sakupio 46 utakmica u regularnom delu gde je beležio osam poena, četiri skoka i dve asistencije po meču, dok je u plej-ofu imao bolje brojke - 9.4 poena, 6.6 skokova i 2.2 asistencije.

Sve je to navelo upravu Majamija da razmišlja o produženju saradnje sa momkom koji je rođen u Lesteru, a budući da njegova plata nije opterećenje za klupski budžet, Jović je dobio šta je hteo, a Erik Spolstra odlično rezervno rešenje na krilnom centru. 

Komentari (0)

Sport