Košarka

Partizan doživeo novi evropski poraz: Lugano slavio u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2024

-

23:23

Partizan doživeo novi evropski poraz: Lugano slavio u Humskoj
Partizan doživeo novi evropski poraz: Lugano slavio u Humskoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan nije uspeo da iskoristi prednost svog terena i dobije prvi meč trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope., ali nije ni ga ni Lugano ostavio u dubokoj senci, mada je jednim golom bliži plej-ofu drugog po rangu UEFA takmičenja - 0:1 (0:0). Što ne znači da nema razloga za brigu, pre svega zbog jalovog napada. 

Ko nije bio među nekoliko hiljada navijača u Humskoj ili nije mogao da gleda jedini direktan prenos, na TV Arena 1 Premium, nego se oslonio samo na suvoparnu statistiku sigurno je lako upao u zabludu da je vicešampion Srbije bio u potpuno podređenoj ulozi, jer su Švajcarci čak 70-ak odsto vremena imali loptu u nogama. 

U realnosti nije baš bilo tako, jer su crno-beli bili nešto konkretniji u pokušajima da se probiju do gola. U vraćenoj formaciji, sa kvartetom umesto trilinga u zadnjoj liniji, imali su duplo manje loptu u nogama od gostiju, ali im je nekoliko kontri donelo par finih (polu)prilika. 

A da je Severina izabrao neko od boljih rešenja u 35. minutu možda bi i poveli. Ovako su uzdasi velikog razočaranja na tribinama propatili njegov šut u istrčalog golmana, u visini šesnaesterca. Na drugoj strani, lider Superlige Švajcarske je sa distance testirao Jovanovića. Tako da ovaj nije morao da paradira. 

Ko zna šta bi tek bilo da sudija Ejik nije prećutao očigledan oštar udarac po nozi Kalulua, dok je baratao loptom u kaznenom prostoru, odnosno da je Partizan u tom 52. minutu dobio penal. Bez obzirira što glavni je izvođač najstrožih kazni Natho u tom trenutku grejao klupu za rezervne fudbalere. 

Ubrzo posle toga Izraelac i Grimaldo su odmenili Severinu i Kalulua, što je trebalo da ojača i ubrza fudbal na sredini terena. Menjao je i Stanojevićev kolega, ali ka postavljenom cilju ga je poveo starter Matija Zanoti. Do tada sasvim solidna odbrana ostavila ga je bez bloka, pa je njegov udarac sa 20-ak metara matirao Jovanovića.

Jurio je "parni valjak" do kraja priključak. Svim silama je težište dešavanja pokušavao da prebaci na suprotnu stranu, ali su mu nedostajali bolja završnica i ozbiljnije šanse. Lugano je očekivano zbio redove i tražio pukotinu u Partiizanovoj defanzivi da eventualno izbori višak prostora i vremena, kako bi se "namestio" za dupliranje razlike.

Ta mestimična navaljivanja nisu urodila plodom, jer su ih crno-beli na vreme zaustavljali ili je Jovanović bio na visini zadatka. Istina, bez nekog posebnog truda. Nisu, međutim, ni crno-beli znali kako do pogotka. želja nije bila sporna, ali previše se grešilo. Čak i u osnovnim tehničkim elementima. 

Silni stranci ponovo nisu doneli prevagu, čak ni u duelu sa ekipom koja nije suštinski kvalitetnija. Možda revanš nešto promeni i Marković i ekipa se dokošaju grupne faze Lige konferencije. Makar. U suprotnom... 

Komentari (0)

Sport