Košarka

Košarkašice Srbije ispale sa Olimpijskih igara: Četvrtfinale trenutni maksimum mladog tima

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2024

-

12:55

Košarkašice Srbije ispale sa Olimpijskih igara: Četvrtfinale trenutni maksimum mladog tima
Košarkašice Srbije ispale sa Olimpijskih igara: Četvrtfinale trenutni maksimum mladog tima - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

Silno su najbolje košarkašice Srbije do još jednog podviga na Olimpijskim igrama u Parizu, ali su morale da se zadovolje učešćem u četvrtfinalu najvećeg sportskog takmičeja, pošto su u njemu naletele na bolju i iskusniju Australiju - 67:85 (19:26, 13:22, 16:24, 19:13). 

Imale su volju, pokazale su i energiju, nije im nedostajalo ni tvrdoglave upornosti, ali to u ovom trenutku, jednostavno, nije dovoljno da izađu na kraj sa selekcijom čiji dres nosi i nekoliko igračica iz ženske NBA. 

Samo u rpvoj i zadnjoj četvrtini su rezultatski donekle parirale, uz sve muke, fizički snažnijim i, iz objektivnih razloga, puno uigranijim koleginicama sa "petog kontinenta". Na veliku želju i poneki štos.

Na drugoj strani, izabranice Sandi Brondelo su (na)pravile značajnu razliku u svim važnijim statističkim parametrima. Od početka su bile skočnije, brže, preciznije.... što u šutu za dva, što u šansama za tri poena. U defanzivi vrlo pokretljive i složne. 

Pre svih Alana Smit, koja je ubacila 22 poena, naspram naše najefikasnije Jovane Nogić (17). U serijama su odbiijale pokušaje "orlica" da im ugroze već viđenu pobedu, a nisu paničile ni kada su u zadnjoj deonici ostavljene par minuta bez realizacije.

Suma sumarum, zasluženo idu u duel sa, govoro, izvesno Sjedinjenim Američkim Državama, dok uplakanoj Tini Krajišnik i razočaranoj družini sledi povratak u zemlju.

Trebalo bi s osećajem ponosa, jer ih niko nije očekivao na OI, pošto se u međuvremenu desila velika smena gerenacija, a onda su iznenadile i obradovale naciju prolaskom u Top osam. Od njih, za sada, dosta. Do neke nove prilike za Ivon Anderson i mlađariju oko nje. 

Za početak, važno je sačuvati genijalnu Marinu Maljković, čiji selektorski rukopis stoji ispod jedne olimpijske medalje i dve evropske tittule, uz obilje fantastičnih partija Jelene Bruks, Sonje Petrović, Milice Dabović... u prošlosti, čije su znanje i misionarski stav digli našu žensku košarku na pijadestal. 

Srbija - Australija 67:85 19:26, 13:22, 16:24, 19:13

Dvorana: Bersi.

Sudije: Martin Vulić, Ariadna Čueka, Jevgenij Mihejev.

Srbija: Raca 10p, 7sk, Čađo 3, Jovanović 3, Anderson 6p, 7 as, Stanković 2p, 4sk, Nogić 17p, 3sk, 5as, Janković 5p, 2sk, Katanić 2, Dugalić 14 p, 6sk, 2 as, Krajišnik 4sk, Đorđević 2 sk, Smailbegović 5.

Australija: Melburn 18p, 4sk, 5as, Valas, Talbot 5 p, 8 sk, Medžin 3 p, 2sk, Smit 22p, 13sk, 4 as, Magbegor 4p, 6sk, 4as,, Tolo, Džordž 18p, 4sk, 2as, Etvel, Borlejz, Džekson, Vitkomb.

Komentari (0)

Sport