Košarka

Ognjen Dobrić na pragu Crvene zvezde: Čeka se razrešenje sa Virtusom

Komentari

Autor: Euronews.rs

19/07/2024

-

18:18

Ognjen Dobrić na pragu Crvene zvezde: Čeka se razrešenje sa Virtusom
Ognjen Dobrić na pragu Crvene zvezde: Čeka se razrešenje sa Virtusom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde na vidiku imaju još jednu prinovu - i to kakvu! MeridianSport je danas preneko kako se klub sa Malog Kalemegdana dogovorio oko svih uslova sa Ognjenom Dobrićem, te da je povratak takozvane "kobre" skoro pa sigurna stvar. 

Kako bi se transfer ozvaničio, potrebno je da reprezentativac Srbije dobije slobodu od Virtusa iz Bolonje, što ne bi trebalo da bude problem, jer bi dolazak Dobrića mogao da bude indikator jednog još većeg evropskog transfera. 

Naime, već danima se pominje kako su italijianski crno-beli u ozbiljnim pregovorima sa Vilom Klajburnom. Pojavila se i informacija da je načelni sporazum postignut, te da se očekuje, nakon poravnanja manjih finansijskih neslaganja, da bivša trojka Efesa postane najveće pojačanje bolonjskog kluba. 

MN Press

Ognjen Dobrić u dresu Crvene zvezde

Stoga bi se na toj poziciji napravio višak, a imajući u vidu da Dobrić nije bio u mnogo planova trenera Luke Bankija prošle sezone u Evroligi, realno bi bilo da Italijani omoguće Srbinu da se vrati na Mali Kalemegdan i ponovo povrati karijeru na uzlazni kolosek. 

Ognjen Dobrić je neko ko je ostavio i više nego zapažen trag u crveno-belom. U Zvezdu je došao 2016. godine, i za punih sedam sezona, došao je do četiri trofeja AdmiralBet ABA lige, šest titula u KLS, četiri najviša postolja u Kupu Radivoja Koraća, a jednom je osvajao i Superkup. 

U seniorskoj konkurenciji je sa reprezentacijom Srbije stigao do srebrne medalje na Mundobasketu u Manili 2023. godine. 

Komentari (0)

Sport