Košarka

Srbija bez rešenja za Petija Milsa: Bogdanović odmaro, brine povreda Marinkovića

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2024

-

20:04

Srbija bez rešenja za Petija Milsa: Bogdanović odmaro, brine povreda Marinkovića
Nikola Jokić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije je poražena od Australije 84:73 (20:15, 19:25, 23:19, 22:14) u prvoj prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju. Na ovom meču je definitivno presudio šut za tri poena. Naši košarkaši su šutirali tek 3/22 za tri, dok je Australija postigla 10 trojki iz 23 pokušaja.

Najbolji pojedinac na meču bio je Peti Mils sa 27 poena, a pratio ga je Dante Egzum sa 15. Kod "orlova" se istakao Filip Petrušev sa 17 poena, Nikola Jokić sa 14 i Nikola Milutinov sa 12. 

Zbog povreda u Abu Dabiju nisu Dejan Davidovac i Nikola Jović. Takođe su ovaj duel propustili Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić, ali bi obojica trebalo da se nađu u protokolu za meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koji je na programu u sredu od 18 časova (TV Arena 1 Premium).

Ipak, ono što brine jeste činjenica da se Vanja Marinković povredio na ovoj utakmici sredinom druge četvrtine i da se nakon toga nije vraćao u igru.

Kada je u pitanju sama utakmica, Australija je nešto bolje ušla u meč, pre svega zahvaljujući šutevima sa distance. Nijedan ni druga reprezentacija nije previše tečno igrala u napadu, ali je to očigledno više prijalo Australijancima koji su nakon 10 minuta igre imali pet poena prednosti.

Srbija je nešto bolje zaigrala u drugoj deonici i u nekoliko navrata uspela da stigne do izjednačenja. "Kenguri" su serijom ponovo otišli na dva poseda prednosti, ali je naša reprezentacija uzvratila lakim poenima u završnici poluvremena. Srbija je tako imala poen prednosti na odlasku na pauzu.

Ekipa Brajana Gordžijana je brzo serijom poena uspela ponovo da stigne do prednost na startu treće četvrtfine, a Srbija je nastavila da ih prati u zaostatku. Na ulasku u završnih 10 minuta "orlovi" su gubili 60:59.

Energija Alekse Avramovića, kako u napadu tako i u odbrani, je držala reprezentaciju Srbije u minimalnom vođstvu od starta poslednje četvrtine. Međutim, Australija je na četiri minuta pre kraja stigla do prve dvocifrene prednost (+11) nakon nesportskog faula Ognjena Jaramaza. Mils je pogodio oba bacanja, a Nik Kej je bio precizan za tri poena. Australija je do kraja bez većih problema održavala stečenu prednost i na kraju stigla do trijumfa. 

Srbiju u sredu očekuje meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon toga će se "orlovi" vratiti u Beograd. U srpskoj prestonici će igrati 21. jula sa Japanom, dok se još uvek čeka zvanična potvrda da će i 22. jula odmeriti snage sa Grčkom pred odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Komentari (0)

Sport