Košarka

Bivši bek Partizana ima novi klub: Pi Džej Doužer i zvanično u Minesoti

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2024

-

12:01

Bivši bek Partizana ima novi klub: Pi Džej Doužer i zvanično u Minesoti
Bivši bek Partizana ima novi klub: Pi Džej Doužer i zvanično u Minesoti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Doskorašnji košarkaš Partizana, Pi Džej Doužer (27) i zvanično se vratio u NBA ligu posle sezone u Srbiji, a naredne takmičarske godine igraće u Minesoti. 

Detalji ugovora sa ekipom koja je napravila veliko iznenađenje na NBA sceni protekle sezone, nisu saopšteni, ali se spekuliše da je reč o jednogodišnjoj saradnji.

Momak iz Južne Karoline, već je igrao sa Timbervulvse. I to u dva navrata, doduše, u razvojnom timu te franšize. Bio je to period kada je izašao iz teške povrede kolena koju je doživeo 2021. godine tokom mandata sa Denverom. 

U franšizi iz Kolorada pružao je odlične paritije, zapravo, najbolje u karijeri, gde se posebno pamte mečevi gde je beležio i po 30+ poena. Međutim, od te zlokobne povrede kolena, nije se vratio u prepoznatljivi ritam. 

Karijeru je potom pokušao da osveži u Minesoti, gde je igrao za Razvojni tim franšize. A, kada je to propalo, okušao je sreću u Evropi, pa se posle sezone sa Partizanom, vratio u najbolju ligu sveta.

U Minesoti će nositi dres sa brojem 35, a posle sjajne sezone Timbervluvsa, ne bi bilo iznenađenje da vidimo bivšeg beka Partizana, poput Dantea Egzuma, u samoj završnici plej-ofa NBA lige. 

Komentari (0)

Sport