Košarka

Veliko pojačanje je gotovo: Mekintajer je Zvezdin

Komentari

Autor: Euronews.rs

03/07/2024

-

17:45

Veliko pojačanje je gotovo: Mekintajer je Zvezdin
Veliko pojačanje je gotovo: Mekintajer je Zvezdin - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dosta vremena se iščekivala potvrda potpisa Kodija Milera Mekintajera za Crvenu zvezdu. Iako je dogovor odavno objavljen u medijima, navijači su strepili da bi odlaganje ozvaničenja moglo da znači komplikacije u najzvučnijem transferu ovog leta. Ipak se pokazalo da na našim prostorima i završeni poslovi olako mogu otići u nepovrat... 

Sada radost može neometano da traje, s obzirom da je klub sa Malog Kalemegdana objavio kako je bivši košarkaš Baskonije sada novo pojačanje Crvene zvezde. Jedini razlog odlaganja potvrde iz Beograda, bilo je čekanje da crveno-beli uplate dogovoreno obeštećenje od 600 hiljada evra vitorijskoj ekipi, što se danas i dogodilo. 

"Kodi Miler Mekintajer je nastupao za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču) napravio ogroman iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj naš tim ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića", piše u saopštenju Crvene zvezde

 

 

Podsećamo, Kodi Miler Mekintajer je u svojoj karijeri takođe nastupao i za Partizan, što ovaj prelazak čini još interesantnijim u očima domaće javnosti. Prethodne sezone, plejmejker sa bugarskim pasošem je postao tek treći igrač u istoriji Evrolige koji je zabeležio tripl-dabl učinak. Svojevremeno je na utakmici sa Asvelom ubeležio 11 poena, 20 asistencija i 11 skokova, čime je takođe postao rekorder po broju dodavanja na jednom meču. 

Osvežavajuće zvuči i činjenica, kada ispitujemo ovaj dolazak u kontekstu konkurentnosti naših timova, da je Baskonija želela da zadrži svog pleja i naredne takmičarske godine, ali nije mogla da se nosi sa ponudom ekipe koju sa klupe predvodi Janis Sferopulos. 

Evroligu je okončao sa 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka, a bio je među najzaslužnijima što je Baskonija igrala četvrtfinale Evrolige.

Komentari (0)

Sport