Košarka

Nastavlja se egzodus u Humskoj: Avramović na izlaznim vratima, Trifunović i Jaramaz već bivši

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2024

-

12:48

Nastavlja se egzodus u Humskoj: Avramović na izlaznim vratima, Trifunović i Jaramaz već bivši
Avramović i Kuzmić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon velikog broja odlazaka proteklih dana, egzodus u Humskoj se, izleda, nastavlja, pa bi putem Danila Anđušića i ostalih, mogao da krene i Aleksa Avramović. Jedan od nosioca igre crno-belih ima navodno dvogodišnju ponudu Makabija na stolu, a osim njega pred izlazim vratima su i Uroš Trifunović i Ognjen Jaramaz.

Kako tvrde izraelski mediji, velikan iz ratom zahvaćene zemlje ponudio je Avramoviću dvogodišnju saradnju. Posle odlaska Lorenca Brauna u Panatinaikos, uprava Makabija vidi u Avramoviću idealnog naslednika na plejmejkerskoj i bekovskoj poziciji, a prema nezvaničnim informacijama, Aleksa je navodno raspoložen da pređe u klub iz Tel Aviva.

Osim njega, Humsku bi mogli da napuste i Uroš Trifunović i Ognjen Jaramaz, koji nisu imali veliku minutažu protekle sezone. Trifunoviću je istekao ugovor i prema navodima "Mocart sporta", neće biti produžen, dok je Jaramaz već dogovorio saradnju sa moskovskim CSKA.

Podsetimo, ekipa Željka Obradovića pretrpela je ozbiljne izmene ovog leta, ostavši gotovo bez svih nosioca igre i pravo je pitanje kako će izgledati roster crno-belih naredne sezone.

U klub su do sada pristila tri pojačanja (Vanja Marinković, Frenk Nilikina, Gabrijel Lundberg), dok bi saradnja trebala uskoro da se ozvaniči i sa Isakom Bongom, Sterlingom Braunom, Marijom Nakićem Arijanom Lakićem, Tajrikom Džonsom i Ajzeja Majkom.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)

Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka

Komentari (0)

Sport