Košarka

Kavsi osigurali važan potpis: Mičel ostaje u Klivlendu još minimum tri sezone za 150 miliona dolara

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2024

-

12:05

Kavsi osigurali važan potpis: Mičel ostaje u Klivlendu još minimum tri sezone za 150 miliona dolara
Kavsi osigurali važan potpis: Mičel ostaje u Klivlendu još minimum tri sezone za 150 miliona dolara - Copyright Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

veličina teksta

Aa Aa

Klivlend i Donovan Mičel dogovorili su nastavak saradnje na još tri sezone, a prema novom ugovoru zvezda Kavalirsa inkasiraće u tom periodu čak 150 miliona dolara. 

Ugovor koji je dat Mičelu dao mu je mogućnost da sam odabere hoće li biti deo Kavsa u sezoni 2027/28, dok bi prema navodima Adrijana Vojnarovskog iz ESPN-a, američki plejmejker stekao opciju da tokom 2027. godine pregovora o novom, maksikmalnom ugovoru vrednom 380 miliona dolara.

Kako pišu američki mediji, Mičelu je zagarantovano 185 miliona dolara za period od četiri godine, dok bi za taj "bonus od 380 miliona", mogao da pregovara za tri sezone, pošto će do tada steći uslov za takav ugovor kao 10-godišnji veteran u NBA ligi, što donosi određene povlastice.

Podsetimo, Mičel je došao iz Jute u Klivlend 2022. godine, i tokom obe te sezone Kavsi su igrali plej-of, pa je saradnja na obostrano zadovoljstvo, očigledno, nastavljena.

Protekle sezone Mičel je beležio 26.6 poena u proseku, postavši jedini igrač uz Lebrona Džejmsa koji je imao takve brojke u Klivlendu.

Komentari (0)

Sport