Košarka

Istorija u Los Anđelesu: Lejkersi draftovali sina Lebrona Džejmsa u drugoj rundi NBA drafta

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2024

-

08:14

Istorija u Los Anđelesu: Lejkersi draftovali sina Lebrona Džejmsa u drugoj rundi NBA drafta
Lebron i Broni - Copyright AP Photo/Jay LaPrete, File

veličina teksta

Aa Aa

Broni Džejms, sin slavnog NBA košarkaša, izabran je sinoć od strane LA Lejkersa kao 55. pik na draftu, pa će od naredne sezone igrati zajedno u istom klubu sa ocem Lebronom Džejmsom. Time je dugogodišnjim spekulacijama o budućnosti mladog Džejmsa najzad došao kraj, a momak koji je pre drafta bio rangiran kao 72. prospekt ove klase, dobio je šansu da na veliku scenu NBA lige kroči u dresu možda i "najkultnijeg kluba" u Americi.

Podsetimo, posle srčanog zastoja krajem jula prošle godine, Bronijevo učešće na draftu dugo je bilo pod znakom pitanja. U jednom trenutku, zbog ozbiljnosti njegove situacije sa srcem, verovalo se i da će odustati od košarke i "NBA sna", ali je sada, eto tu, sa ocem u istom timu na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta. 

Neki bi rekli i nezasluženo, budući da nije pogodio genetsku lutriju svog oca (1.88m, 92kg), niti je prema "skauting" izveštajima, pokupio neki talenat od starijeg Džejmsa ali, dobro... Vrata sreće, ili u ovom slučaju "Kripto kom Arene", lakše se otvaraju kada vam je tata Lebron.

Kad smo već kod tate, porodica Džejms primila je srećne vesti tokom jedne večeri u Njujorku organizovane upravo zbog NBA drafta, a kako navode američki mediji, Lebron je sa suzama u očima ispratio ceo događaj, da bi potom dao srceparajući govor.

Time je i uprava Lejkersa završila veliki posao, pošto se od ranije znalo - ko "upeca" Bronija na draftu, dobija i "G.O.A.T-a" ove generacije, pa se očekuje da će Lebron održati svoj deo "nagodbe" i potpisati taj, novi trogodišnji ugovor sa "jezerašima" vredan 162 miliona dolara.

Ukoliko ne bude iznenađenja za pregovaračkim stolom, a Lebron bude nastavio da prkosi vremenu i nekako ostane do kraja ugovora, najranije bi mogao da završi karijeru u 42. godini, dok bi u NBA ligi ukupno proveo 24 sezone.

Bilo kako bilo, spekulacijama je došao kraj. Prvi put u istoriji gledaćemo oca i sina u istom NBA timu i samo nas dani dele od te potvrde, budući da Lebron mora da se izjasni najkasnije do 29. juna.

Komentari (0)

Sport