Košarka

Luka Dončić nezadovoljan suđenjem: Zar da na ovakav način dobijem šest faulova u finalu?

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2024

-

09:43

Luka Dončić nezadovoljan suđenjem: Zar da na ovakav način dobijem šest faulova u finalu?
Luka Dončić nezadovoljan suđenjem: Zar da na ovakav način dobijem šest faulova u finalu? - Copyright Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

veličina teksta

Aa Aa

Dalas Maveriksi, uprkos nadanjima navijača, verovatno su se oprostili od titule u NBA ligi, gde su sinoć u trećoj utakmici finalne serije izgubili od Boston Seltiksa (106:99). 

Susret u Teksasu bio je od ogromne važnosti za izabranike Džejson Kida, budući da su izgubili oba meča u "TD Gardenu", a sada ne samo da se nalaze na pragu eliminacije, već bi mogli i da "popiju metlu" i postanu 10. ekipa u istoriji NBA lige koja je izgubila u finalu sa neslavnim rekordom.

Kada se svedu računi sinoćne utakmice, u oči upada detalj da je Luka Dončić isključen zbog šest faulova u prelomnim trenucima meča. Slovenac je, naizgled, napravio nekoliko naivnih poteza u odbrani ostaviviši saigrače na cedilu na četiri minuta do kraja, pa je posle utakmice imao šta da kaže na račun kriterijuma sudija.

"Nisu nam dozbolili da budemo fizikalni. Ne želim previše da pričam o suđenju, ali kada na ovakav način dobijem šest faulova u finalu teško je da ne komentarišem. Sudije moraju da budu mnogo bolje nego što su do sada bile", rekao je Dončić na konferenciji na medije.


Početkom poslednje četvrtine Boston je imao 21 poen prednosti, ali je serijom 20:2, Dalas uspeo da se vrati, ali ne i da dođe do preokreta. Baš u tim trenucima kada su navijači očekivali preokret, Dončić je isključen na četiri minuta do poslednjeg zvižduka.

"Uspeli smo da pronađemo ritam u poslednjoj deonici, ali na kraju su oni zadali poslednji udarac. Međutim, pozitivna stvar za nas je što smo uspeli da se vratimo u meč posle velikog zaostatka. Nećemo prestati da verujmo dok ne bude gotovo. Ostaje žal jer smo propustili dobru priliku. Voleo bih da sam bio prisutan u završnici", rekao je Dončić.

Naredni duel na programu je u noći između petka i subote s početkom u 02.30 (Arena 1 Premium) po srednjoevropskom vremenu.

 

Komentari (0)

Sport