Košarka

Igrači Zvezde se vratili na parket, Partizanovi nisu: Utakmica okončana, čeka se odluka KLS

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2024

-

23:34

Igrači Zvezde se vratili na parket, Partizanovi nisu: Utakmica okončana, čeka se odluka KLS
Igrači Zvezde se vratili na parket, Partizanovi nisu: Utakmica okončana, čeka se odluka KLS - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Skandalozan kraj drugog finalnog meča plej-ofa košarkaške Superlige. Iako je utakmica prekinuta pri rezultatu 57:45 i to na inicijativu Crvene zvezde, čije vodeće strukture su navijači Partizana zasuli uvredama, a potom ka klupi kluba sa Malog Kalemegdana bacali različite predmete, košarkaši crveno-belih su se vratili na teren, zagrevali, košarkaši Partizana se nisu pojavili, pa su sudije odsvirali kraj posle 15 minuta čekanja. Odluka je sada na rukovodstvu KLS Superlige. 

Prvobitno je objavljeno da će se prazniti tribine Arene, te da će se pred praznom dvoranom nastaviti utakmica, da bi potom nezvanično došla informacija da "parni valjak" odbija da igra bez svojih vatrenih pristalica. 

Tanjug/Marko Đoković

 

Predvođeni Željkom Obradovićem, crno-beli su se povukli u svlačionicu, a navodno, jedan deo ekipe je čak bio na putu kući, kada su se košarkaši sa Malog Kalemegdana ponovo pojavili na terenu spremni da nastave. 

Naime, iz Crvene zvezde su poručili jednom od preostalih igrača crno-belog tabora, Džejlinu Smitu da pozove saigrače nazad na parket, te da ekipa ima 15 minuta da se pojavi, kako bi se okršaj nastavio. Smit je inače bio u civilu kada se odvila interakcija. Ostaje da se vidi kakva će biti rekacija Partizana na ovakav ishod. 

Posle isteka označenog perioda, igrači sa Željkom Obradovićem se nisu vratili na parket, tako da će se zvanični ishod utkamice doneti prema propozicijama lige. Velike su šanse da se meč odluči za "zelenim stolom". U svakom slučaju, više informacija će biti poznato sutra, kako navodi gost u studiju TV Arena Sport, Dragan Jakovljević, koji je u toku prenosa razgovarao sa direktorom KLS, Aleksandrom Grujinom.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Vreme teče od momenta kada se sudija vratio sa svojim pomoćnicima. Prvi sudija sa dvoje kolega. Tada ide neko vreme, koje se gleda, po propozicijama se gleda 15 minuda se meč nastavi, ne vidimo igrače Partizana, samo su igrači Zvezde na terenu, ako se ne pojave, onda bi sutra, prema propozicijama lige, mislim ono što smo pričali, ovo nije prvi put da se prazni dvorana, sećamo se 2022. godine u petoj utakmici ABA lige, jednog još momenta, kada je ulog bio igranje u Evroligi", rekao je Jakovljević i nastavio: 

"Ako se desi da Partizan ne izađe, ovih pet minuta, mi u tom momentu znamo da će sudija da odsvira kraj, da će delegat u izveštaju, koji je sačinjen od izjave sudije i kasnije cele poente delegata, direktor lige Aleksandar Grujin će doneti odluku po propozicijama koje su usvojene pre početka. Sve ostale stvari, da li neko neće da igra, nije naš momenat i nije u redu da se ne odigra. Sve je to sport, sad smo vruće glave, sve što bi rekli, ono što je sigurno je da se ponavljamo da vidimo nemile scene kada košarka treba da bude glavna".

Komentari (0)

Sport