Košarka

"Večiti" derbi za košarkašku krunu u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews

03/06/2024

-

09:45

"Večiti" derbi za košarkašku krunu u Srbiji
"Večiti" derbi za košarkašku krunu u Srbiji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su od 2015. godine su neprikosnoveni vladari Superlige Srbije, vezali su osam titula, a posle pet godina Partizan ima priliku da povrati primat u zemlji. Osmostruki prvak Srbije od 2006. godine, bio je počišćen u finalnoj seriji ABA lige (0:3), vezao je šest poraza od večitog rivala ove sezone, ali kada se igra za novi trofej sve prethodno ostaje u istoriji.

Crvena zvezda ima prednost svog terena u finalnoj seriji koja se igra do dve pobede, večeras u hali "Aleksandar Nikolić" (20.00, TV Arena 1 Premium) imaju prednost iako će biti oslabljeni zbog povrede prvog centra Džoela Bolomboja.

"Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju. I to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Sem povrede kapitena Kevina Pantera, crno-beli su ostali i bez centra Bruna Kabokla koji je samoinicijativno napustio tim i otišao u Brazil. Ako se zna da je i Frenki Kaminski otišao, Partizan je na cengtarskoj poziciji ostao samo sa Alenom Smajlagičem i Balšom Koprivicom. 

"Počinje finalna serija i nije neka tajna da je započinjemo sa mnogo problema. Ali, tako je kako je, spremamo se sa željom da pružimo maksimum i da sutra odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Željko Obradović. 

U finalnoj seriji neče biti gostujućih navijača, pa je KK Crvena zvezda apelovala na svoje fanove da se ponašaju u skladu sa fer-plejom.

 

 

Superliga, finale plej-ofa

Danas

Crvena zvezda - Partizan 20.00 (AP1)

Sreda 5. jun

Partizan - Crvena zvezda 20.00 (AP1)

Eventualna majstorica 8. jun

Crvena zvezda - Partizan 20.30 (AP1)

Komentari (0)

Sport