Fudbal

Remi crno-belih na pripremama u Turskoj, Pavlović strelac za Partizan

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

16:30

Remi crno-belih na pripremama u Turskoj, Pavlović strelac za Partizan
FK Partizan - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana odigrali su 1:1 (1:0) protiv Univerzitatee iz Krajove u prvoj pripremnoj utakmici na zimskim pripremama u Turskoj. Crno-beli su u meču jačeg ritma, s obzirom na to da su Rumuni na kraju pripremnog perioda, a igrači srpskog tima na polovini, odigrali dosta dobro, pogotovo u prvom delu. Vodili su golom Andrije Pavlovića sa penala sve do 77. minuta, kada je rival preko Ivana na isti način - iz jedanaesterca, stigao do pravdenog remija.

Partizan je dosta dobro otvorio prvu pripremnu utakmicu u Beleku, presing na sredini terena urodio je plodom u 11. minutu kada je posle krato vraćene lopte, Baždar prvi stigao do nje, predriblao golmana Arlauskisa koji ga je srušio. Penal je mirno izveo Andrija Pavlović za rano vođstvo.

Univerzitateta je pokušavala da uzvrati, Krecu je imao dve dobre prilike, ali je odbrana crno-belih uspela da otkloni opasnost. Kvinsi Menig je u 33. minutu bio oči u oči sa Arlauskisom, posle novog drobrog presinga crno-belih, ali je pokgodio golmana. U narednoj akciji Ivan je bio u sličnoj situaciji pred golom Lukača, a šutirao je pored gola.

S obzirom na to da je ovo bio prvi test meč, tempo igre bio je dosta dobar, igralo se otvoreno, sa dosta napadačkih akcija. Lukač je odbrabnio udaraca Krecua, a Arluskis na drugoj strani pokušaj Baždara.

Promenio je trener crno-belih Gordan Petrić kompletnu postavu sem golmana Lukača, a Rikardo Gomeš je u 51. minutu propustio kolosalnu priliku. Izbio je sam pred golmana i sa desetak metara šutirao pored gola. Ovakve prilike golgeter crno-belih retko promašuje.

Rumunski tim je na kraju pripremnog perioda, duel sa crno-belima im je bio i poslednji pa se videlo da su fizički pripremljeniji. Imali su inicijativu, golman Milan Lukač je odbranio dva snažna udarca, ali u 77. minutu nije uspeo da odbrani penal. Pročitao je udarac Ivana, ali nije uspeo i da ga odbrani. Pre toga je Šehović i Vujačić su napravili prekršaj.

 

artizan je u finišu pokušao da dođe do trijumfa, ali je ostalo 1:1.

Partizan je igrao u sastavu: Lukač - Živković, Marković, Saničanin, Urošević- Fejsa, Andrade - Jevremović, Baždar, Menig - Pavlović. U drugom poluvremenu igrali su: Filipović, Vujačić, Ilić, Šehović, Belić, Natho, Petrović, Lutovac, Petković i Rikardo Gomeš.

Komentari (0)

Sport