Fudbal

Flamengo osvojio Kopa Libertadores: Barbosa u finalu srušio Atletiko Paranaense

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2022

-

08:16

Flamengo osvojio Kopa Libertadores: Barbosa u finalu srušio Atletiko Paranaense
Flamengo osvojio Kopa Libertadores: Barbosa u finalu srušio Atletiko Paranaense - Copyright Tanjug/ AP Photo/Fernando Vergara

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Flamenga postali su novi šampioni Kopa Libertadoresa, pošto su u finalu takmičenja u Ekvadoru bili bolji od Atletika Paranaensea 1:0 (1:0).

Tim iz Rija je na taj način po treći put u istoriji osvojio titulu klupskog prvaka Južne Amerike, nakon što je trofej podizao 1981 i 2019. godine.

Kao i u odlučujućem meču pre tri godine, najzaslužniji za trfijumf “rubronegra“ bio je Gabrijel Barbosa, koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Nominalni domaćin na ovom susretu je od 43. minuta imao igrača više, posle isključenja Pedra Enrikea, koji je u razmaku od 15 minuta dobio dva žuta kartona.

Flamengo je u nastavku utakmice iskoristio brojčanu prednost na terenu i golom Barbose, posle centaršuta Evertona, rešio pitanje pobednika u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena.

Ekipa iz Rija je u drugom poluvremenu spustila gas i održavala vođstvo iz prvog dela igre i na kraju je uspela da osvoji titulu Oslobodioca Amerike, posle poraza u prošlogodišnjem finalu od Palmeirasa.

Komentari (0)

Sport