Fudbal

Engleski klubovi ne žele da puste igrače da nastupaju za reprezentaciju zbog pandemije virusa Covid-19

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2021

-

10:37

Engleski klubovi ne žele da puste igrače da nastupaju za reprezentaciju zbog pandemije virusa Covid-19
Engleski klubovi ne žele da puste igrače da nastupaju za reprezentaciju zbog pandemije virusa Covid-19 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nijedan klub iz Premijer lige neće dozvoliti svojim prvotimcima da u predstojećoj reprezentativnoj pauzi nastupa za nacionalni tim ukoliko se utakmica igra u nekoj od država koje se nalaze na crvenoj listi Velike Britanije.

"Klubovi su uzdržano, ali jednoglasno odlučili da ne puste igrače za reprezentativne utakmice za zemlje koje se nalaze na crvenoj listi", navodi se u saopštenju Premijer lige. 

Oni tako žele da izbegnu 10 dana obaveznog karantina za svoej igrače nakon povratka sa reprezentativnih obaveza.

Liverpul i Mančester siti su se prvi oglasili i stavili svima do znanja da će blokirati igrače kao što su Mohamed Salah ili Brazilci iz tima, da putuju u svoje zemlje. U noći između utorka i srede ostali klubovi su stali uz njih.

Sada je na potezu FIFA, koja pokušava da pronađe model za rešavanje ovog problema i u tu svrhu će biti obavljeni razgovori sa klubovima, nacionalnim savezima i vladama zemalja.

Ali, ako to ne uspe, FIFA bi mogla da kazni klubove. Sankcija koja se pominje jeste zabrana igranja za klubove u pet dana od povratka sa reprezentativnih obaveza.

Vlada Britanije popustila je pravila o karantinu tokom Evropskog prvenstva ovog leta. Zbog toga se našla na žestokom udaru javnosti, tako da je sada jako oprezna pre nego što uradi nešto slično.

Ova odluka odnosi se na skoro 60 igrača iz 19 klubova. Oni bi trebalo da putuju u 26 zemalja na crvenoj listi. 

Komentari (0)

Sport