Fudbal

Ivan Jovanović pravi čuda na klupi Grčke: Četiri meča, četiri pobede

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2024

-

22:55

Ivan Jovanović pravi čuda na klupi Grčke: Četiri meča, četiri pobede
Ivan Jovanović pravi čuda na klupi Grčke: Četiri meča, četiri pobede - Copyright Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis, File

veličina teksta

Aa Aa

Ivan Jovanović i fudbalska reprezentacija Grčke definitivno predstavljaju dobitnu kombinaciju, jer su zajedno došli do četvrte pobede u B diviziji Lige nacija. Srpski trener nije dozvolio da mu se ekipa uspava na lovorikama posle istorijskog trijumfa protiv Engleske već ju je naštelovao i za trijumf nad Republikom Irskom, zadržavši maksimalan učinak u pomenutom takmičenju - 2:0 (0:0). 

Heleni su u svim bitnijim statističkim paramatrima, do nogu, potukli ostrvski sastav. Počev od većeg poseda lopte (išao od 68 do konačnih 55 odsto vremena), preko šuteva prema golu (21/8), do udaraca u okvir (7/2). 

Samo je bilo pitanje kada i kako će konačno baciti na kolena više sretnog nego spretnog protivnika, istina s raspoloženim Kaominom Keleherom među stativama. Domaći navijači konačno su mogli da odahnu u 63. minutu.

Sjajno osmišljena i organizovana timska igra Grka naplaćena je kada je Anastasios Bakasetas nanišanio mrežu sa ivice kaznenog prostora, a neko okrzno loptu u njenom letu i pomogao favoritu da matira golmana Liverpula. 

Pre i posle toga u najmanje dva navrata isti čovek je bio direktni krivac što Irci nisu morali ponovo da krenu sa centra, a Fortuna ih je pogledala kada je jedini strelac za malo bio neprecizan iz slobodnjaka (67).

Istina, da nije bilo parade grčke "jedinice" Odiseosa Vlahodimosa malo kasnije (69) moglo se desiti da uporni Irci, ni iz čega, dođu do ogromnog boda u Atini. Da čuvar mreže Notingem Foresta nije pročitao je šut Tejlora pod prečku. 

Na kraju je trijumf dupliran. Taman kada je deo navijača počeo da napušta tribine, Petros Mantalos je šutrao po sredini gola, a irski golman mu pomogao pogrešnomm procenom (90+2). 

Liga nacija, B divizija, 4. kolo

Grupa 2

Finska – Engleska 1:3 (0:3)
/Hoskonen 87 - Griliš 18, Aleksander Arnold 74, Rajs 84/

Grčka - Irska 2:0 (0:0)

/Bakasetas 48, Mantalos 90+2/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport