Fudbal

Srbija traži treću, sreću u Ligi nacija: "Orlovi" igraju protiv dužnika Švajcarske, ali i sebe

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2024

-

11:18

Srbija traži treću, sreću u Ligi nacija: "Orlovi" igraju protiv dužnika Švajcarske, ali i sebe
Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaleri Srbije ili oni što i dalje hoće i mogu da igraju za svoju zemlju, a Dragan Stojković ih vidi u svojoj selektorskoj koncepciji igre, danas s reprezentacijom Švajcarske igraju važnu utamicu treće runde Lige nacija (20.45, TV Arena 1 Premium). 

Primarno, u Leskovcu jure prvu pobedu u debitantskoj sezoni pod okriljem elitne, A divizije takmičenja, jer su u septembru prvo u Beogradu otkinuli bod aktuelnom evropskom prvaku Španiji, a onda poraženi od Danske u Kopenhagenu. 

"Pokušaćemo da pobedimo, da će biti lako, neće. Igramo kod kuće i želimo da obradujemo naciju i naše igrače. Narod u Srbiji je uvek srećan kad reprezentacija pobedi. Daćemo sve od sebe verujem da možemo do cilja", poručio je dan pre meča naš strateg, kog muči i negativna serija "orlova".

Srbija već šest uzastopnih takmičarskih utakmica nema trijumf, a takav niz imala je samo s kraja prošlog i početka ovog veka, pa bi bilo veoma važno zbaciti to breme s leđa, čak i da ovih 90 minuta imaju manju težinu.

Takođe, "orlovi su dali samo jedan gol na pet poslednjih mečeva, što je poražavajuće za tim koji se dičio efikasnošču u prvom delu Stojkovićevog mandata. U tom smislu bi povratak najboljeg strelca u istoriji državnog tima, Aleksandra Mitroviča, mogao da bude od kapitalne dobiti.

Četvrti duel u nizu bez precizno ispaljenog "metka" značio bi novi, neslavni rekord te vrste, a u našem timu ne žele ni da razmišljaju o takvom scenariju. Niko, pa ni Andrija Maksimović, vunderkind iz Crvene zvezde, kom će Stojković možda dati priliku da debituje u A selekciji već od prvog sudijskog zvižduka.

Bitno je i da on i stariji momci oko njega budu dovoljno razumni i racionalni u sudaru sa ekipom, koja ih je zadužila bolnim porazima u grupnoj fazi Svetskih prvenstava u Rusiji 2018 i Kataru 2022, publika takođe, pogotovo s Granitom Džakom, jer je "sajdžija" albanskog porekla u bliskoj prošlosti bio akter provokacija na nacionalističkoj osnovi i zamerio se Srbima na celoj planeti. 

Liga nacija, A divizija, 3. kolo

Grupa 4

Srbija - Švajcarska 20.45 (A1P)

Španija - Danska (A2P)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport