Fudbal

Partizan dao gol u Humskoj posle dva meseca pauze i savladao Tekstilac: Milošević probudio crno-bele

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2024

-

21:16

Partizan dao gol u Humskoj posle dva meseca pauze i savladao Tekstilac: Milošević probudio crno-bele
Partizan dao gol u Humskoj posle dva meseca pauze i savladao Tekstilac: Milošević probudio crno-bele - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Promena trenera u Partizanu donela je efakat kakav obično i dolazi u sličnim situacijama. Nakon odlaska Aleksandra Stanojevića tim je protiv Mladosti iz Lučana vodio Branko Vukašinovć, a u prvoj zvaničnoj utakmici crno-belih od kad ih je preuzeo Savo Milošević ostvarena je još jedna pobeda. Ovoga puta crno-beli su bili bolji od Tekstilca 2:1 (1.1).

Promenio je povratnik na klupu tima iz Humske startnih 11, pa su tako od prvog minuta počeli Grimaldo i Ovusu, a sve je to donelo potrebnu energiju vicešampionu Srbije.

Stanje terena u Humskoj nije baš najbolje, a u Beogradu ove večeri pada i kiša, te je igračima bilo još teže da se kreću. Ipak, prvotimci Partizana su pokazali da su kvalitetniji tim i vezali su drugu pobedu.

Ono što je za trenera Sava Miloševića posebno bitno je to što je na prvoj zvaničnoj utakmici ostvario pobedua, a drugo što je tim koji je preuzeo postigao prvi gol na domaćem terenu još od početka avgusta. Zvuči neverovatno, ali je istina da crno-beli više od dva meseca nisu dali gol na svom stadionu.

Tim iz Humske je bio mnogo bolji takmac u ovom meču, ali činjenca da je primio gol u poslednjem minutu prvog dela meča mogla je da im se obije o glavu. Ali nije, što je još jedna psihološka injekcija za domaće igrače.

Sve je počelo dobro po Parzizan koji je od početka nametnuo svoj ritam i diktirao ga bukvalno do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gosti iz Odažka nijednog trenutka nisu bili opasan rival, pa čak ni onda kad je rezulatt bio povoljan po njih.

Posebno nadahnuti su bili Gajas Zahid i Ibrahim Zubairu koji su pokazali najviše i bili prevdonsici u ovoj pobedi svoje ekipe, ali je majstorsvo pokazao i Bibars Natho.

Defanziva je, vidi se to od početka sezone, najveći problem Partizana, koji je na trećoj utakmicu nizu skrivio jedaneasterac, pa će novi šef stručnog štaba sa svojims sardanicima tokom reprezentativne pauze morati mnogo da poradi na tome.

Ipak, ono što je za tim iu Humske najvažnije su nova tri boda, a kako se u Humskoj 11. oktobra očekuju korenite promene u nakon zakazane Skupštine, ova pobeda ekipe i dalje potreban mir da se izoluje od svih tih dešavanja.

Superliga Srbije, 11. kolo.

PETAK

Radnički Niš – OFK Beograd 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

SUBOTA

Radniči1923 – Čukarički 1:1 (1:0)
/Stankovski 7 - Tedić 86/

Železničar – Mladost 1:2 (1:1)
/Romanić 39 - Pejović 1p, Varjačić 58/

Partizan – Tekstilac 4:1 (1:1)
/Zubairu 39, Natho 52, Zahid 62, Nikolić 90 - favidović 90p/

NEDELJA

Napredak – Novi Pazar 14.00 (A3P)
IMT – Crvena zvezda 19.00  (A1P)
Spartak – Vojvodina 19.00 (AS4)
TSC – Jedinstvo 21.00 (AS4)

Komentari (0)

Sport