Fudbal

Tri prečke, dominacija i poraz TSC u Kazahstanu

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2024

-

20:42

Tri prečke, dominacija i poraz TSC u Kazahstanu
Tri prečke, dominacija i poraz TSC u Kazahstanu - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Srećo, gde si? TSC je nadigrao Astanu, pogodiuo tri puta prečku, ali je na startu UEFA Lige konferencije poražen u Almatiju od kazahstanskog kluba 1:0 (1:0). Žaliće mnogo u Bačkoj Topoli za rezultatom, ali igrom u Evropi trener Jovan Damjanović svakako može biti ponosan. Sreća ih je napustila u Almatiju, možda će im se vratiti na nekom drugom meču.

Stigao je TSC u Almati da se nadigrava, da pokuša da dođe do pobede, ali iskusni tim kazahstanskog velikana je mnogo iskusniji tim, sa mnogo evropskih mečeva u nogama što je uspeo i materijalizuje u prvih 45 minuta.

Sam meč nije imao neki naročito visok ritam, Astana nije tim koji igra presing, pa je TSC imao mnogo prostora da pokaže kvalitet. I zaista nije zaslužio da na odmor ode sa golom minusa, jer nije imao sreće, Miloš Pantović (29) i Ifet Đakovac (41) pogađali su prečke, Banjac je gađao dva puta pored gola...

Dobru igru gosti iz Bačke Topole nisu krunisali golom, ali su zato od bili kažnjeni za jednu od tri greške koju su napravili. Prvu nije kaznio Džofri Činedu, eks napadač Radničkog 1923, ali drugu jeste Kažukolovas koga je odbrana zaboravila na pet metara od gola. Podignutu loptu sa prve stative posle kornera lako je sproveo u mrežu.

Obično se kaže "treća sreća", ali to večeras nije važilo za TSC jer je Ćirković u uvodnim minutama drugog dela po treći put za goste pogodio prečku! Dominirao je srpski tim, dobro je kombinovao, dolazio do 16 metara "bunkera" domaćina i tu je uvek nedostajao ili bolji završni pas ili završni udarac.

Nizali su se pokušaji Đakovca, Stanića, Prestiža, ali nijedna od 25 upućenih lopti ka golu Čondrića nije završila tamo gde treba.

Astana - TSC 1:0 (1:0)

Stadion: Almati Ortalik.
Sudija: Oliver Reitala (Finska). 
Strelac: Kažukolovas u 15. minutu.

ASTANA: Čondrić - Kažukolovas, Marokin, Amanović - Bartolec, Ebong, Gripči, Vorogovski - Tomasov (od 90.+1 Ahanonu),  Činedu (od 72. Karimov), Kamara (od 90.+1 Astanov).

TSC: Ilić - St. Jovanović, Đorđević, Stevanović, Petrović - Radin, Stanić (od 84. Lazetić) - Banjac (od 78. Šoš), Đakovac (od 69. Mbungu), Ćirković - Pantović.

Komentari (0)

Sport