Fudbal

Zvezda se opirala, pa ubedljivo poražena od Intera na Đuzepe Meaci

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2024

-

22:52

Zvezda se opirala, pa ubedljivo poražena od Intera na Đuzepe Meaci
Glazer - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Inter je opravdao ulogu favorita, pobedio je Crvenu zvezdu ubedljivo 4:0 (1:0) u drugom kolu UEFA Lige šampiona. Srpski prvak odigrao je dosta dobru utakmicu 55 minuta, propuštao svoje prilike da se sa "Đuzepe Meace", kao 1981. godine (1:1), vrati neporažen, da bi potom serijom grešaka omogućio domaćinu da im očitaju lekciju kako se rival razbija iz tranzicije.

Bez obzira što je trener Intera Simone Inzagi promešao karte i na megdan Zvezdi poslao tim sa sedam izmena u odnosu na duel u Udinama, srpski šampion je prikazao dosta dobru partiju na "Đuzepe Meaci" u prvom delu, a na nesreću primio gol u 11. minutu,koji je bio majstorstvo Hakana Čalhanoglua iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Uspela je Zvezda da u dobroj meri ne greši toliko da se sama "ponudi" Interu koji se posle vođstva povukao i pretio iz najjačeg oružja - tranzicije. Srećom neke greške Spajića, Drkušića nije kaznio Mktarijan, a u dva navrata golovi Arnautovića i Damfrisa bili su poništavani zbog ofjasd pozicija.

Napredak u odnosu na duel sa Benfikom, Zvezda je pokazala u organizaciji igre, gde je umela da stigne do 20 metara od Zomera ne i da ga matira. Mladi Maksimović je ponovio igru iz derbija, pravio je nekoliko puta razliku, a u dva navrata njegovi udarci prolazili su pored gola. Međutim, Zvezda je u smiraju prvog dela propustila preko Silasa i Elšnika dve dobre prilike da na odmor ne ode sa minusom.

Nastavak je doneo agilniu igru Zvezde, čiji su igrači tražili penal u 48. minutu kada je Mktarijana pogodila lopta u ruku (bila uz telo), a onda je Rade Krunić petljao na 18 metara, Taremi ju je oduzeo, uposlio Marka Arnautovića kome nije bilo teško da uveća prednost i u tom momentu stavi tačku na pobednika. Omri Glazer je potom u dve akcije skinuo dva zicera Arnautoviću i Cezaru Augustu, pa na neki način ostavio Zvezdu u igri da se eventualnim golom vrati u meč. 

Ali, nove greška, novi golovi i definitivno je brzo stavljena tačka na trijumf Intera. I to ubedljiv, zaslužen, jer utakmica se igra 90 minuta, a kardinalne greške se brutalno kažnjavaju u ovom takmičenju.

(KRAJ, VIDEO) Inter - Crvena zvezda 4:0

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, ubedljiv trijumf Intera.

90. minut: Još pet minuta na Meaci

87. minut: Radonjić je povbukao kontru, poslao dobar pas do Luzke Ilića koji je šutirao pored gola.

81. minut: GOOOL! Vodi Inter 4:0, strelac Taremi iz penala. Drkušić je srušio Lautara Martineza, a Iranac pogodio mrežu

71. minut: GOOOL! Vodi Inter 3:0, strelac Lautaro Martinez. Nova greška Zvezde i novi gol. Taremi ponovo asistent, a strelac Lautaro.

62. minut: Glazer u dva navrata spasava Zvezdu pred Arnautovićem i Cezarom Augustom.

59. minut: GOOOL! Vodi Inter 2:0, strelac Marko Arnautović. Pogrešio je Rade Krunić na 18 metara, izgubio je loptu, Taremi je dodao do Arnautovića kome je bilo lako da pogodi mrežu.

52. minut: Pokušaj Krunića pored gola sa 20 metara. Zvezda je dobro počela drugi deo meča, pomerili su linije prema napred i dobro se nose sa domaćinom.

48. minut: Tražili su igrači Zvezde penal, smatrali su da posle prekida jedan od igrača Intera (Mkitarijan) igrao rukom posle šuta Olanjinke.

Počelo je drugi poluvreme, nema izmena.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremenam, vodi Inter 1:0, golčinom Čalhanoglua. Zvezda se pokazala u dosta dobrom svetlu.

45+1. minut: Dobar napad Zvezde, Olajinka je centrirao po zemlji, Elšnik natrčao i šutirao pod blokom pored gola.

41. minut: Velika šansa za Zvezdu, Silas je sa nekoliko metara pogodio u glavu golmana Zomera.

39. minut: grešku Spajića nije kaznio Mkitarijan. Promašio je zicer.

38. Iako statistički Zvezda ima veći posed lopte, Inter kontroliše meč, iz tranzicija dolaze do pozicija da ugroze Glazera. Zjelinski nije bio precizan. Zvezda dođe do 20 metara od Zomera, ali tu nema prolaza dalje.

29. minut: Maksimović za malo neprecizan. Drugi put na meču preti mladi igrač, sa leve strane je poslao loptu snažno pored stative.

22. minut: Velika odbrana Glazera, Mkitarijan je bio u izglednoj poziciji.

20. minut: drugi poništeni gol Intera, Damfris je bio u nedozvoljenom položaju.

19. minut: Najmanje željen epilog početka meča bio je gol Intera iz prekida. Italijani su se posle gola povukli i čekaju kontre, spremni da kazne svaku grešku. Zvezda ima posed lopte, ne i ideju kako da ugrozi Zomera. Maksimović je prvi pokazao šta treba raditi, šteta što je njegov šut otišao iznad prečke.

11. minut: GOOOL! Vodi Inter 1:0, sjajan gol Čalhanoglua iz slobodnog udarca sa 20 metara.

6. minut: Endijaj izblikiran. Dobar napad Crvene zvezde nije iskoristio Šerif Endijaj čiji je udarc bio izblokiran.

3. minut: Prekid je izveo Damfris, Arnatović je lako spakovao u mrežu, ali je bio i u ofsajd poziciji.

Počela je utakmica na Đuzepe Meaci, Inter je izašao sa sedam izmena u odnosu na duel sa Sitijem i Udinezeom, dok će Zvezda pokušati da parira sa trojicom štopera i iznenadi iz kontre preko Silasa i Endijaja. Na tribinama stadiona, uprkos zabrani italijanbskih vlasti, nalaze se i navijači Crvene zvezde, njih stotinjak, koji su u sopstvenoj rešiji nabavili ulaznice.

Crvena zvezda svoj put u UEFA ligi šampiona nastavlja na "Đuzepe Meaci" gde je očekuje Inter, šampion Italije i pre dve sezone finalista elitnog takmičenja. Iako crveno-beli prizivaju duh Milioša Šestića i Srebrenka Repčića, autore gola za 1:1 u Italiji davne 1981. godine, novi duel posle 43 godine biće potpuno drugačiji jer je Inter apsolutni favorit.

Inter - Crvena zvezda 4:0 (1:0)

Stadion: Đuzepe Meaca.
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).
Strelac: Čalhanoglu u 11, Arnautović u 59, Lautaro Martinez u 71, Taremi u 81. minutu iz penala.

INTER: Zomer - Pavar, De Fraj (od 64. Aćerbi), Bastoni (od 74. Bisek) - Damfriz, Zjelinski, Čalhanoglu (od 69. Aslani), Mkitarijan (od 64. Fratezi), Cezar Augusto - Taremi, Arnautović (od 64. L. Martinez).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Drkušić (od 89. Rodić), Điga, Spajić - Seol, Maksimović (od 69. L. Ilić), Elšnik, Krunić (od 89. Dalsio), Olajinka - Silas (od 69. Radonjić), Endjaje (od 69. Bruno Duarte).

Komentari (0)

Sport