Fudbal

Veselinović prvak Kanade sa Vankuverom, Žiru i Loris sa Los Anđelesom osvojili Kup SAD

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2024

-

11:05

Veselinović prvak Kanade sa Vankuverom, Žiru i Loris sa Los Anđelesom osvojili Kup SAD
Veselinović prvak Kanade sa Vankuverom, Žiru i Loris sa Los Anđelesom osvojili Kup SAD - Copyright Tanjug/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Vankuvera osvojili su jutros titulu prvaka Kanade pobedivši Toronto posle izvođenja penala 0:0 - 4:2.

Apsolutni junak finalnog meča je golman Vankuvera Ajzak Bomer koji je u 38. minutu odbranio penal Italijanu Federiku Bernadeskiju, a u penal seriji jedan od dva udarca sa 11 metara koje nisu realizovali igrači Toronta (Tompson, Longstaf prebacio gol).

Sjajnu partiju u odbrani pružio je srpski štoper Ranko Veselinović, koji je vodio veliku bitku sa Kerom, Osorijom i Insinjeom. Bila je ovo njegova treća uzastopna titula sa Vankuverom, kao i obezbeđeno mesto u KONKAKAF Lgi šampiona naredne godine.

Kad se stiglo do penala, samo je Armstrong promašio kod Vankuvera, a trofej su pored golmana Bomera doneli Guld, Berhalter, Vajt i Utvik.

 

 

Fudbaleri Los Anđelesa osvojili su Kup Sjedinjenih Američkih Država, pošto su jutros u finalu posle produžetaka pobedili Sporting iz Kanzas Sitija rezultatom 3:1 (1:1, 0:0). Bio je ovo prvi trofeja Kupa SAD za ekipu iz Los Anđelesa, kome se isplaćuje što su angažovali vremešne francuskle asove - Uga Lorisa i Olivijea Žirua.

Los Anđeles je poveo u 53. minutu golom Olivijea Žirua, bivšeg igrača Milana i najboljeg strelaca u istoriji selekcije Francuske. Sporting je potom izjednačio u 60. minutu pogotkom Erika Tomija.

 

 

U produžecima Los Anđeles je bio ubedljiviji i stigao je do trofeja Kupa SAD golovima Omara Kamposa u 102. i Keija Kamare (40) u 109. minutu.

 

Komentari (0)

Sport