Fudbal

Real Madrid mora bez Mbapea na gradski derbi protiv Atletika

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2024

-

14:27

Real Madrid mora bez Mbapea na gradski derbi protiv Atletika
Real Madrid mora bez Mbapea na gradski derbi protiv Atletika - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Kilijan Mbape je postigao gol u pobedi nad Alavesom (3:2), ali će zbog povrede butnog mišića morati da preskoči veliki gradski derbi sa Atletikom na "Vandi Metropolitano".

Trener Karlo Anćeloti je posle meča istakao da ne izgleda da je Mbape ozbiljnije povređen, ali danas su ga sačekale loše vesti. Povreda mišića zahteva tronedeljnu pauzu, pa ne samo da ga neće biti 29. oktobra na derbiju protiv "jorgandžija", već ni na duelima protiv Lila (2. oktobar) i Viljareala (5. oktobar). 

Dobra stvar je što je Mbape reagovao na vreme. Kad je osetio nelagodnu u butnom mišiću odmah je tražio izmenu i time je izbegao težu povredu, kažu španski mediji. 

 

 

Videćemo kako će Anćeloti bez Mbapea koncipirati napadački "trozubac" protiv Atletika. Šansu bi mogao da dobije mladi Brazilac Endrik, koji sjajno koristi dobijene minute, a možda i Arda Guler, da deluje iza Vinisijusa Žuniora i Rodriga. Naravno, tu je i prošlogodišnja formacija sa ofanzivnijim Džudom Belingemom. Tri opcije ima Anćeloti, odlučiće koja je najbolja za derbi.

Primera La Liga utanačila je datum i vreme odigravanja prvog "El klasika" u sezoni, pa će tako Real Madrid dočekati Barselonu na "Santijago Bernabeu" u 11. kolu, 26. oktobra od 21.00 čas.

U sedmici pred derbi, Real će u utorak dočekati Borusiju iz Dortmunda u UEFA Ligi šampiona, dok će dan kasnije u Barseloni gostovati Bajern.

 

 


S obzirom da La Liga jedan "klasiko" planira za američko, a drugo za azijsko tržište, duel na "Kamp Nou" će se igrati 11. ili 12. maja 2025. godine od 16.15 časova.

 

 

Komentari (0)

Sport