Fudbal

Rasim Ljajić kandidat za novog predsednika FK Partizan

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

17:15

Rasim Ljajić kandidat za novog predsednika FK Partizan
Rasim Ljajić kandidat za novog predsednika FK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić najozbiljniji je kandidat za novog predsednika FK Partizan.

Prema nezvaničnim informacijama, kao i prrma pisanju pojedinih medija, nakon ostavke trenera Aleksandra Stanojevića blizu odlaska je i predsednik Milorad Vučelić, koji je odavno podneo ostavku, ali nikako nije prestao da obavlja funkciju.

Ljajić je svojevremeno bio član Skupštine i Upravnog odbora crno-belih. Ukoliko dobije poverenje, Ljajić će potpuno renovirati postojeći Upravni odbor, ali i dovesti trenera kome veruje, a mediji pominju Sava Miloševića.

Ljajić se oglasio u izjavi za Mozzart sport i pojasnio da kontakt sa "parnim valjkom" postoji, ali da je sve i dalje prilično daleko od realizacije. 

"Postoji ta inicijativa. Načelno, rekao sam da ne bežim od toga, ali daleko je od konačne odluke. Potrebno je da se obavi čitav niz razgovora i konsultacija", poručuje Ljajić i pojašnjava:

"Nije viša Partizan bašta sa cvećem. Sada je, nažalost, rudnik u koji ulazite i ne znate da li ćete izaći iz njega. Moram da obavim niz razgovora sa ljudima u klubu, van kluba, sportistima, bivšim igračima, navijačima, privrednicima... Potrebno je da vidimo ima li tu uopšte perspektive".

Ali, ne krije Ljajić da je raspoložen da zasuče rukave i pokuša da podigne posrnulog giganta, u kome su neke promene počele da se dešavaju posle ubedljivog poraza u večitom derbiju.

"Pod određenim uslovima mogao bih da prihvatim dužnost predsednika, ali za to je potrebno da imam jasniju sliku. Ja mislim da ovakvo stanje ne koristi smo Partizanu i navijačima crno-belih, već generalno ne koristi srpskom fudbalu. Ovo nije dobro. Prvi put smo posle mnogo vremena imali derbi bez ikakve draži", zaključuje Rasim Ljajić.

Komentari (0)

Sport