Fudbal

Šta je obeležilo 174. večiti derbi: Ubedljiva pobeda Crvene Zvezde i incident sa Stanojevićem u fokusu javnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2024

-

11:47

Šta je obeležilo 174. večiti derbi: Ubedljiva pobeda Crvene Zvezde i incident sa Stanojevićem u fokusu javnosti
Šta je obeležilo 174. večiti derbi: Ubedljiva pobeda Crvene Zvezde i incident sa Stanojevićem u fokusu javnosti - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Za jedne - veče za istoriju i pamćenje. Za druge najteži poraz na domaćem terenu od najvećeg rivala. Tako bi ukratko mogla da glasi rekapitulacija 174. večitog derbija, koji je odigran u ponedeljak uveče, a u kojem je Crvena zvezda savladala Partizan kao gost 4:0. Uz gol Silasa, heroj crveno-belih bio je Šerif Endiaj koji je postao prvi igrač koji je u derbiju postigao het-trik nakon 56 godina.

Crvena zvezda nadigrala je sinoć Partizan u Humskoj sa 4:0 (2:0), ostvarivši najubedljiviju pobedu u istoriji na stadionu večitog rivala.

"Crveno beli" slavili su pobedu kao gosti posle osam i po godina, ali i  veći u 9. kolu potvrdila da ima značajno bolji tim. 

Tanjug/Marko Đoković

 

Kao drugi igrač Zvezde kome je to ikada uspelo, Šerif Endijaje postigao je het-trik, a novo pojačanje Katompa Mvumpa Silas postigao je svoj debitantski pogoddak, pa su crveno-beli slavili sa četiri gola u Humskoj prvi put posle 56 godina (1982, 1:4).

U izjavama nakon utamica trener Crvene Zvezde Dejan Milojević poručio je da je utakmica bila "dobra", i da je njegov tim "ispoštovao plan".

"Odigrali smo jednu kvalitetnu, dobru utakmicu. Tako da ništa više od toga. Čestitao bih mojim igračima sigurno. Bila je fer korektna, imali smo šta da vidimo", rekao je MIlojević.

Tanjug/Marko Đoković

 

S druge strane, trener Partizana istakao je da je rezultat derbija "sramota" za ceo tim, ali za njega "naravno najveća", navodeći da je doživeo "najteži poraz".  

"Izvinjavam se svakom navijaču Partizana što smo dozvolili da na ovaj način izgubimo utakmicu, bez krvi, bez ičega. Ne znam šta pametno dodati, analizirati, ali Zvezda je pokazala jednu klasu iznad nas, veliku, tako da naravno preuzimam odgovornost za sve ovo što se desilo. Žao mi je, pogotovo što smo kod kuće igrali. To je naravno najteži poraz koji sam doživeo, pogotovo od večitog rivala. Teško nam je palo svima", zaključio je Stanjević.

Ubedljiva pobeda Zvezde obeležila derbi

Za novinara televizije Arena Sport Uroša Samardžića večiti derbi definitivno je obeležila ubedljiva pobeda Crvene zvezde, ali izdvaja i jedan događaj događaj koji je prethodio utakmici.

"Bilo je priča da li će se derbi igrati zbog nekih nepredviđenih događaja koji su prethodili. Samo dva dana ranije gotovo da je uništen teren stadiona u Humskoj. To je sanirano, inspekcija FSS na čelu sa klubovima izašla je i u ponedeljak rano ujutro i proverila stanje na terenu i dala zeleno svetlo", podseća novinar Samardžić.

Analiuzirajući utakmicu, Samardžić kaže da je Partizan imao šanse da se vrati u meč i nakon prvog Zvezdinog gola, što se ogledalo u prilikama koji su propustili crveno-beli igrači, ali da je "sve palo u vodu" nakon drugog gola Zvezde.

Tanjug/Marko Đoković

 

"Mnogi vole da kažu, pogotovo u našoj branši, negde najnepopularniji trenutak da neko može da primi gol je taj trenutak kada je Crvena zvezda povela 2-0. I od tog trenutka Partizan je prestao da postoji na terenu. Crvena zvezda je na kraju drugog poluvremena, čini se - dozirala, postigla dva gola i koliko sam ja mogao da čujem sa svoje pozicije, Vladan Milović je konstantno zahtevao od svojih igrača da ne padaju. I na tih 4-0 tražio je visok intenzitet, dinamiku u igri i Crvena zvezda na kraju sačuvala taj rezultat", pojašnjava kolega Samardžić.

Nakon odigrane utakmice, on ističe da je Crvena Zvezda u ovom trenutku bolji tim od Partizana, što je na određeni način izjavio i trener Partizana Aleksandar Stanojević nakon utikamice. 

Šta se desilo u incidentu sa Stanojevićem?

Govoreći o incidentu koji se desio upravo treneru Partizana, Samardžić navodi da su mediji preneli da je razbijena svlačionica i da je tom prilikom on povređen.

"Svlačionica crno-belih je razbijena, takav je stadion Partizana, da su svlačionice i sudijske, i za igrače, i za trenere, vrlo blizu tog dela istočne, južne tribine stadiona Partizana. Pretpostavka je da je neko od navijača crno-belih očigledno revoltiran razbio svlačionicu. Meni deluje da je staklo povredilo trenera Stanojevića, što su svakako scene koje nikako ne želimo da vidimo posle bilo kakve utakmice", objašnjava novinar. 

Dodaje i da se već na poluvremenu utakmice sa dve strane gde su smešteni navijači Partizana, moglo  čuti da oni žele ostavku trenera Stanojevića koji je u svom trećem mandatu u Partizanu.

"Prvi je za njega bio basnoslovan sa izborenom Ligom šampiona, drugi neki smatraju dobar, neki smatraju manje dobar. Ovaj treći za Stanojevića, definitivno nije dobro počeo, nije ni blizu onoga kako je, verujem, i on sam očekivao šta će biti, to je definitivno pitanje za sam Partizan, za samog Stanojevića", kaže Samardžić. 

Tanjug/Marko Đoković

 

Međutim, naš sagoovrnik ukazuje i na to da da je Stanojević "mirne glave" izašao na konferenciju za medije nakon utakmice, što je - kako kaže - "zaista pohvalno".

"Pohvala za njega sa te strane, da izađete tek tako lako posle svega što se desilo, sigurno nije lako, deluje mi da je vrlo mirno odreagovao na toj konferenciji, dakle nije bilo neke bure, nije bilo podnošenja ostavke, sve o svemu u narednim danima će sigurno dati više odgovora na sva pitanja koja imamo svi na kraju dana", zaključuje novinar televizije Arena sport Uroš Samardžić.

 

Komentari (0)

Sport