Fudbal

Fudbaleri Zvezde jednoglasno: Loš start i jeftini golovi kumovali porazu

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2024

-

21:19

Fudbaleri Zvezde jednoglasno: Loš start i jeftini golovi kumovali porazu
Fudbaleri Zvezde jednoglasno: Loš start i jeftini golovi kumovali porazu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde bili su samokritčni posle poraza od Benfika (1:2) na otvaranju UEFA Lige šampiona. 

Kapiten Uroš Spajić je bio realan:

"Mnogo smo grešili u prvom poluvremenu i to je nedopustivo. Verovatno je to bilo iz neke želje da se pokažemo. Grešili smo u jednostavnim pasovima, oni su opasni u tranziciji, koristili su to. Pokazali smo da nismo slučajno ovde, pogotovo u drugom poluvremenu. Ako smo uspeli da jednu Benfiku sabijemo u šesnaesterac, to znači da imamo kvalite. Primili smo jeftina dva gola, posle toga je bilo mnogo teško da se vratimo. Dobra stvar je što smo pokazali da možemo. Ima još mnogo utakmica da se igra. Nadam se da će sledeći put biti bolje".

Mirko Ivanić, bio je razočaran.

"Bojali smo se jedne stvari, a to je da ne kažemo na kraju utakmice da smo mogli više. Loše smo ušli u meč i to nas je koštalo. U nastavku utakmice smo pokazali da nećemo biti samo puki učesnici Lige šampione. Loše smo stajali, bili smo neprepoznatljivi na startu utakmice i to nas je koštalo. Defintivno smo mogli bolje, neće nas niko iznenaditi svojim pristupom jer je ovo LŠ. Mi smo sebi iznenadili lošim pristupom. Ostaje da vidimo šta je razlog, pokazali smo u drugom poluvremenu kako bi trebalo da izgledamo".

Rade Krunić, možda i najzvučnije pojačanje kluba u ovom roku delio je mišljenje saigrača:

"Ušli smo kilavo u utakmcu, previše respektovali protivnika, nije tako trebalo. Dogovarali smo se da  izađemo hrabrije. Na kraju nas je to koštalo. Uticala je i povreda Mimovića, nismo na nju bili sprmeni, jer su neki igrači bili van svoje pozicije. "Dogovorili smo se nešto posle prvog poluvremena, izašli smo u nastavku spremni za njihovu igru i pokazali šta može Zvezda na ovom stadionu. Euforično sam ušao u meč, ali ne mogu da budem srećan zbog rezultata. Nadam se da ćemo se popraviti na narednim mečevima".

Timi Maks Elšnik kao i ostali igrači Crvene zvezde žali za lošim početkom utakmice, olako primljenim golovima i porazom od Benfike na startu UEFA Lige šampiona.

"Loše smo ušli u meč, a posle kao da trčiš uzbrdo sa 0:2 kod kuće. Ušli smo dobro u drugi deo meča, stvarali smo prilike, oni su čekali kontre. Imali smo veliki broj prekida, lopta do pred kraj nije htela u gol. Postoji osećaj da smo mogli više, sami smo krivi za loš početak utakmice. Ima mnogo stvari da nadogradimo, verujem da će to biti dobro", rekao je Elšnik za TV Arena sport.

Posle povrede Mimovića, Seol se preslio na desnog, a Elšnik je prihvatio ulogu da igra na levom beku.

"Nisam očekivao da igram levog beka, ali u fudbalu uvek moraš da budeš spreman na sve. prvo, nadam se da će Mimović biti dobro. Nije bilo druge opcije na beku, pitali su me da li mogu i ja sam odgovorio da mogu, radio sam to već u karijeri. Napravio sam, bar miuslim, dobar posao, a nadam se da se neću zadržati na beku. Na sredini se osećam ipak konforno. Završio sam na levom beku i dao sve od sebe", objasnio je Elšnik.

Komentari (0)

Sport