Fudbal

Crno-beli opet bez gola protiv Belgijanaca, pa i bez Evrope

Komentari

Autor: Euronews

28/08/2024

-

19:55

Crno-beli opet bez gola protiv Belgijanaca, pa i bez Evrope
Crno-beli opet bez gola protiv Belgijanaca, pa i bez Evrope - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je završio evropsku odiseju, u Belgiji nije uspeo da nadoknadi minus iz Humske (0:1) i morao da čestita Gentu na prolasku u grupnu fazu UEFA Lige konferencije iako ni drugi put protiv ovog rivala nije bio nadigran ali je opet poražen kao gost - 1:0 (0:0). Promašaji iz Beograda replicirali su se i u Gentu, a kad u 180 minuta ne postignete gol ne možete ni da dođete do uspeha. Šteta, jer crno-beli u dvomeču nisu bili slabiji rival, ali su postali prvi klub koji je krenuo takmičenje iz kvaliifikacija za UEFA Ligu šampiona, a nisu izborili jesen u Evropi...

Tačno je znao trener Aleksandar Stanojević da bez Mateusa Saldanje mora da se osloni na kontre, pronicljivost Gajasa Zahida i brzinu Alda Kalulua, kao i na disciplinovanu odbranu. Nije Gent ni u Beogradu pokazao da je "napravljen tim", pa ni na svom stadionu nije mnogo pokazao. Jeste kontrolisao meč kroz posed, ofanzivno je imao samo jednu veliku priliku na početku meča (Surdez sa sedam metara prebacio gol), ali je defanzivno bio ranjiv.

I, nažalost crno-beli nisu iskoristili dva zicera, oba Gajas Zahid. Ako je u 22. minutu bio izblokiran, u 40. minutu je mogao samo da se uhvati za glavu. Posle sjajne kontre i prodora Alda Kalulua, lopta se odbila do Zahida koji je bio usamljen na sedam metara. I šutirao je preko prečke! Šansa skoro kao penal, prava je šteta što crno-beli iz dosta dobro organzovane defanzive nisu kaznili domaćina i na poluvremenu imali prednost.

Kako je Gent počeo meč ofanzivom, tako je nastavio i u drugom delu. Stvorili su ponovo zicer u uvodnim minutama, ali Gandelman je sa šest-sedam metara pogodio prečku. Trener Stanojević je rešio u poslednjih pola sata da ide na sve ili ništa, pojačao je napad, podigao je linije tima prema napred uvevši Đorđa Jovanovića, Grimalda i Filipovića. Zatim i Natha i Nemanja Nikolića. Ali, sem dve poluprilike, crno-beli nisu usepli da kreiraju ništa ozbiljnije pred golom čvrstog defanzivnog bloka belgijskog tima.

Na kraju, kako to obično biva, Delorž je ostao sam bez bloka na 17 metara i čpogodio donji ugao gola Jovanovića.

(UŽIVO) Gent - Partizan 0:0

Drugo poluvreme

90+5. minut: Kraj meča, Gent je u UEFA Ligi Konferencija

88. minut: GOOOL! Vodi Gent 1:0, strelac Delorž. Niko nije izašao u blok igraču Genta, usledio je udarac sa 17 metara, neodbranjivo za Jovanovića.

82. minut: Fadiga je bio u dobroj poziciji, ali je sa šest metara prebacio gol.

77. minut: Sjajan pas Natha, odličan dribling Đorđa Jovanovića, ali njegov udarac sa 15 metara izblokirao je Vatanabe.

75. minut: Slab pokušaj Jovanovića. Posle kornera, centarfor crno-belih šutirao je mlako u ruke golmana Rufa.

70. minut: I Belgijanci su neefikasni u napadu iako su napravili nekoliko solidnih napada. Nemaju dobar završni pas.

65. minut: Krenuli su crno-beli na sve ili ništa, Stanojević je izvršio tri izmene, podigao linije, ali i rizikovao gol iz kontre. Srećom, ni Gent nema ideju kako da to kazni iako su dva puta oduzimali loptu rivalu.

55. minut: Novi pokušaj domaćina, Braun sa 12-13 metara šutira pored gola.

48. minut: Sreća za Partizan, Gandelman je sa 6-7 metara pogodio prečku.

Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u sastavima.

Prvo poluvreme

45. minut: Krfaj prvog dela

40. minut: Sjajna kontra Partizana i veliki promašaj Zahida. Kalulu je primio dug pas, prošao Vatanabea, šiutirao i bio izblokiran. Lopta je došla do Zahida koji je sa sedam metara šutriao neometan iznad prečke.

30. minut: Ništa se posebno ne dešava u Gentu, igra se uglavnom na sredini terena.

22. minut: Zahid je umalo doneo prednost crno-belima, šutirao je sa 14 metara, ali je bio izblokiran. Korner nije doneo opasnost po gol domaćina.

20. minut: Gent drži loptu u posedu i pravi problema Partizanu samo preko desne strane i ofanzivnog vingera Fadige. Međutim, crno-beli za sada dosta dobro pariraju, ali su u ovom periodu bili bezopasni u ofanzivi.

10. minut: Zapretio je Partizan, Zahid se driblinzima oslobodio rivala, oštro je centrirao, a golman Ruf je otklonio opasnost.

5. minut: Gent promašuje zicer. Fadiga je ponovo prošao po desnoj strani, vratio je loptu na visinu penala do Surdeza koji je sa osam-devet metara prebacio gol.

Počeo je meč u Belgiji, crno-beli su lišeni pomoći Mateusa Saldanje, Aldo Kalulu je vraćen u tim, juri se prednost Genta iz Humske od 1:0. Pred početak odata je počast preminulom švedskom treneru Svenu Goranu Eriksonu.

Hoće li treća (šansa) za Partizanovu jesen u Evropi biti i sreća? Srpskom vicešampionu ostaje da u Gentu (18.00, TV Arena 1 Premium) pokažu zube, nadomeste minus iz Humske i iz Belgije trasiraju put u grupnu fazu nove UEFA Lige konferncije.

Nisu uspeli crno-beli protiv Dinama iz Kijeva u UEFA Ligi šampiona, platili su danak i protiv Lugana u UEFA Ligi Evrope i ostala im je nada, bar prema onome što su pokazali u prvom meču protiv Genta, da bi mogla fortuna da ih pogleda.

Trener Aleksandar Stanojević zna gde ekipa napreduje, gde još nije, šta škripi. I veruje da bi uz malo sreće njegovi igrači mogli da u 90 minuta najvažnijeg meča jeseni početi da pogađaju ono što su do sada promašivali. Aldo Kalulu je izdržao internu kaznu i vraćen je čak u startnu postavu, ali ni na klupi nema Mateusa Saldanje što znači da je na izlaznim vratima kluba.

Sa druge strane, Gent je takođe u jednoj vrsti tranzicije tima, što samo daje nadu da ništa nije nemoguće.

Gent - Partizan 1:0

Stadion: Gent Arena.
Sudija: Filip Glova (Slovačka).
Strelac: Delorž u 88. minutu.

GENT: Rof - Fadiga (od 85. Samoaz), Gambor, Vatanabe, Torunariga, Braun - Kums, Delorž, Gandelman - Guđonsen (od 65. Din), Surdez (od 85. Varela).

PARTIZAN: A. Jovanović - De Medina (od 57.Filipović), Mujakić, Marković, Jurčević - Ariaga (od 57. Đ. Jovanović), Kovač - Zahid (od 75. N. Nikolić) - Severina (od 57. Grimaldo), Kalulu, Zubairu (od 65. Natho).

Komentari (0)

Sport