Fudbal

TSC protiv Makabija i bivšeg učitelja Lazetića želi evropsku jesen u Ligi Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

10:18

TSC protiv Makabija i bivšeg učitelja Lazetića želi evropsku jesen u Ligi Evrope
TSC protiv Makabija i bivšeg učitelja Lazetića želi evropsku jesen u Ligi Evrope - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole večeras od 20.00 časova (TV Arena 2 Premium) gostuju ekipi Makabija iz Tel Aviva u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Duel protiv izraelskog šampiona koji sa klupe predvodi bivši trener TSC-a Žarko Lazetić igra se na neutralnom terenu u mađarskom Sombathelju.

"U evropskim utakmicama se igraju dve utakmice, a mi smo dobili veoma respektabilnog protivnika, koji ima iskustvo i dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Izraziti su favoriti u oba meča, što pokazuju i kladionice. Naravno, u fudbalu su iznenađenja uvek moguća, a mi verujemo da možemo da iznenadimo. U utakmice ulazimo sa ciljem da se plasiramo u LE", rekao je trener TSC-a Dean Klafurić uoči duela sa Makabijem.

Žarko Lazetić je tri godine vodio TSC, bukvalno formirao današnji tim .

"Dobro poznajemo protivnika, pogotovu, jer ih predvodi naš bivši trener, znamo šta možemo da očekujemo, pripremali smo se, dobro trenirali i analizirali. Ništa se neće rešavati u prvom meču, a drugi igramo na domaćem terenu i pred našim navijačima. Nadam se da ćemo uspeti da učinimo da se u ovom dvomeču sve rešava u poslednjih 90 minuta", rekao je fudbaler kluba iz Bačke Topole Miloš Pantović.

Glavni sudija na večerašnjem meču biće Austrijanac Sebastijan Gišamer, a pomagaće mu sunarodnici Roland Rijedel i Santino Šrejner. UEFA je za četvrtog sudiju odredila Valtera Altmana, a u VAR biće takođe Austrijanci Alan Kijas i Jozef Spurni.

 

 

UEFA Liga Evrope, plej-of (prvi mečevi)

Četvrtak

Molde - Elfsborg 19.00
LASK - FCSB 19.00
Plzenj - Harts 19.00
RFS - Apoel 19.00
PAOK - Šamrok 19.30
Makabi Tel Aviv - TSC 20.00 (AP2)
Ludogorec - Petrokub 20.00
Lugano - Bešiktaš 20.30
Jagjelonija - Ajaks 20.45 (AS2)
Dinamo Minsk - Anderleht 20.45
Ferencvaroš - Borac Banjaluka 21.00 (AP2)
Braga - Rapid Beč 21.30

Revanši 29. avgusta

Komentari (0)

Sport